Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2019, 16:03

Розпочато роботу над 5-річною стратегією розвитку фінсектору

До кінця 2019 року буде розроблена й оприлюднена стратегія розвитку фінансового сектора України на 2020-2025 роки. Про це йдеться в підписаному 27 травня меморандумі про взаєморозуміння та співробітництво між НБУ, НКЦБФР, Нацкомфінпослуг, ФГВФО і Мінфіном.

До кінця 2019 року буде розроблена й оприлюднена стратегія розвитку фінансового сектора України на 2020-2025 роки.
Фото: НБУ

Що це означає

«Цього року завершуються терміни реалізації заходів Комплексної програми розвитку фінансового сектора України до 2020 року. Щоб забезпечити подальше реформування і розвиток фінансового сектору України відповідно до провідними міжнародними практиками і імплементацією заходів, передбачених угодою про асоціацію між Україною та ЄС, регулятори фінансового ринку спільно розроблять середньострокову стратегію розвитку фінансового сектору на наступне п'ятиріччя », — заявив глава НБУ Яків Смолій.

Що це дасть

  • Цілі нової стратегії будуть спрямовані на зміцнення фінансової стабільності, сприяння макроекономічному розвитку і росту економіки, розвиток фінансових ринків, розширення фінансової інклюзії та впровадження інновацій у фінансовому секторі.

Читайте також: Місія МВФ задоволена монетарною політикою НБУ — Смолій

Як повідомляють у НБУ, для координації процесу розроблення стратегії була створена міжвідомча робоча група, перше засідання якої відбулося 27 травня.

Також керівники регуляторів погодили створення керівного комітету реформи, який буде контролювати виконання відповідними відомствами проектів, передбачених стратегією.

Крім того, фінансові регулятори домовилися проводити спільні публічні заходи для проведення роз'яснювальної роботи та інформування громадськості про хід реформи.

Коментарі - 1

+
+25
mary27
mary27
29 травня 2019, 16:31
#
Интересно, там 1м пунктом предусмотрены дефолт, гиперинфляция и девальвация?)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися