Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 травня 2019, 12:43

Alibaba планує розміщення акцій у Гонконгу

Китайський рітейлер Алібаба Груп Холдінг розглядає можливість розміщення цінних паперів на фондовій біржі Гонконгу вже в другому півріччі поточного року.

Як повідомляє lblv.com, посилаючись на дані Блумберг, корпорація почала консультаційну роботу з фінансовими радниками щодо розміщення акцій. Очікується, що Алібаба у Гонконзі розмістить акції, об'ємом 20 мільярдів доларів. Керівництво компанії відзначає, що плани поки неостаточні, тому можуть змінитися у майбутньому.

Представники Алібаба повідомили, що ще одне розміщення цінних паперів на біржі допоможе підняти доступну ліквідність для корпорації, а також диверсифікувати фінансові джерела. Роком раніше керівництво біржі Гонконгу дозволило розміщувати компаніям акції подвійного класу, що дозволило корпораціям Сяомей і Meituan Dianping представити цінні папери з різними правами голосу. Це також сприяло прийняттю подібного рішення керівництвом рітейлера Alibaba.

У 2014 році торгова корпорація з Китаю провела розміщення своїх цінних паперів на фондовій біржі Нью-Йорка, виручивши після проведення IPO 25 мільярдів доларів. Аналітики lblv.com не виключають той факт, що Alibaba вирішила розмістити акції на Гонконгській біржі у зв'язку з торговим конфліктом між Вашингтоном і Пекіном.

У Білому домі, крім введення мит на китайські товари, вже звучать розмови про те, щоб обмежити корпораціям з КНР доступ до ринку капіталу США.

Деякі бізнес-організації з КНР вже почали процес делістингу з американських бірж. Прикладом є виробник напівпровідників з Китаю SMIC, який заявив про відкликання депозитарних розписок з біржі Нью-Йорка. І ця тенденція тільки набирає обертів.

Олександр Мельников, фінансовий аналітик LBLV.ru

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися