Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 травня 2019, 13:02

Повідомлення про зміну реквізитів рахунків

Повідомляємо Вас, що 28.12.2018 р. було прийнято Постанову Правління Національного банку України № 162, яка зобов’язує банки України застосовувати норми запровадження та використання міжнародного номеру банківського рахунку — IBAN. Завдяки цьому клієнти банків зможуть:

  • зручно та просто ідентифікувати платника та отримувача коштів, а також банк України, що їх обслуговує;
  • уникнути помилок у реквізитах рахунків завдяки скороченню реквізитів в розрахункових документах;
  • швидше здійснювати перекази та отримувати кошти.

Згідно Постанови Правління Національного банку України від 22 лютого 2019 року №41 «Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162», з 5 серпня 2019 року банки відкривають клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN, а діючі номери рахунків змінюють відповідно до вимог цього стандарту зі збереженням діючого номера аналітичного обліку.

Враховуючи вище вказане, повідомляємо, що починаючи з 05.08.2019 р. Ваші номери рахунків для здійснення переказів з рахунків та отримання коштів на рахунки по діючих договорах з АТ «Ідея Банк» змінено відповідно до Правила формування міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні.

Одночасно повідомляємо, що за чинним законодавством України, такі зміни не потребують внесення змін до Договорів, чи підписання Додаткових угод, чи заміни діючих платіжних карток.

У період з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року клієнти банків у реквізитах розрахункових документів матимуть можливість зазначати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку у стандарті IBAN.

З 1 листопада 2019 року застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах. Тобто, всі перекази з 1 листопада 2019 року будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Для використання реквізитів «IBAN» необхідно в документах на переказ коштів в полі «Рахунок платника/отримувача/стягувача» заповнити потрібний № рахунку за стандартом IBAN. У реквізитах «Код банку» зазначається «0».

Для отримання нових номерів рахунків відповідно до Правила формування міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) Вам необхідно звернутись у найближче відділення АТ «Ідея Банк» або зателефонувати на телефон гарячої лінії 0 800 502-030. Про подальші зміни щодо запровадження та використання міжнародного номеру банківського рахунку – IBAN АТ «Ідея Банк» буде повідомляти на офіційному сайті.

Замовити картку «Card Blanche White» Ідея Банку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися