Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2019, 8:22

У НБУ розповіли, як відреагував валютний ринок розпуск Ради

Істотної реакції валютного ринку України на рішення президента Зеленського про розпуск Ради і проведення дострокових виборів немає. Про це заявив заступник глави Нацбанку Олег Чурій, передає ЕП.

Істотної реакції валютного ринку України на рішення президента Зеленського про розпуск Ради і проведення дострокових виборів немає.
Фото: bitnovosti.com

Що це означає

«Я не бачу реакції на розпуск Ради на внутрішньому ринку. Є коливання, але це навряд чи пов'язано з якимись політичними речами», — сказав Чурій.

За його словами, зараз зростає вплив такого чинника, як репатріація дивідендів, оскільки затверджуються аудиторські звіти, і збори акціонерів приймають рішення про їх виплату.

З іншого боку, значущим чинником залишається приплив нерезидентів в держоблігації, зокрема завдяки початку роботи депозитарію Clearstream, завдяки якому іноземні інвестори отримають полегшений доступ до державних цінних паперів, номінованих у гривні.

«У нас курс визначається не рухом капіталу, як в розвинених країнах, а реальними експортно-імпортними, борговими операціями в цілому», — зазначив Чурій.

За його словами, з припливом нерезидентів складова ринку капіталу у впливі на ситуацію буде рости.

«Тоді ми зможемо побачити такі коливання, як були вчора на ринку єврооблігацій України, де найбільш довгі папери просіли в ціні до 1%», — зазначив Чурій.

Коментарі - 1

+
0
Perez de Cuellar
Perez de Cuellar
24 травня 2019, 8:56
#
Пишуть, що учора рухи на МБ відбулися від того, що нерезиденти через два Банки скуповували валюту для виводу з Країни, тобто одні заходять, інші тікають, виникла зміна настрою інвесторів. Якщо це переросте в системний характер, то позначиться ближчого часу на курсі гривні.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися