Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2019, 20:01

Європа виділила Україні 200 мільйонів на відновлення Донбасу

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України надав Україні довгостроковий кредит з низькими відсотками на 200 млн євро. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України надав Україні довгостроковий кредит з низькими відсотками на 200 млн євро.
Фото: news-front.info

Що відомо

За словами голови представництва ЄІБ в Україні Жана-Еріка де Загона, кредит надано для відновлення ключових об'єктів інфраструктури в Донецькій і Луганській областях і забезпечення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Сума програми є частиною кредитного портфеля ЄІБ для України на 5,8 млрд євро.

Відповідну фінансову угоду між Україною та ЄІБ підписали в Києві в грудні 2014 року.

Виконує проект Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Забезпечити прозорість і підзвітність програми допомагає Програма розвитку ООН.

Читайте також: Україна може отримати 250 мільйонів від ЄБРР на оновлення транспорту

Програма поширюється на підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей, сусідні Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області, а також міськради Київської, Одеської, Полтавської та Херсонської областей з великим напливом внутрішньо переміщених осіб.

Для субпроектів Донецької і Луганської областей кредит повністю виплачується з держбюджету, субпроекти в інших областях включають внесок з місцевого бюджету.

На травень 2019 року уряд відібрав 293 субпроекти загальною вартістю 3,25 млрд грн. Зокрема — ремонт медустанов, шкіл, дитячих садів, житлових і громадських будівель.

Коментарі - 1

+
+40
vit555z
vit555z
24 травня 2019, 7:42
#
Европа выделила 200 млн на восстановление Донбасса… «Сасибо тебе, папаша, за доброту твою, за ласку...» (из к/ф «Место встречи изменить нельзя») «За эти нещастные две тысячи вы меня под пули подставлять хотите. И завтра убьют меня в подвале. А выгорит у вас ваша затея, так вы мне эти жалкие тыщонки дадите, чтоб я на них 15 бутылок водки купил?»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися