Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 травня 2019, 16:59

МТСБУ заплатило 30 мільйонів за водіїв без полісу

Моторне транспортне Страхове Бюро України (МТСБУ) за перші три місяці 2019 року виплатило 48,4 млн грн зі своїх фондів, що на 25% більше, ніж роком раніше. Про це пише forinsurer.com.

Моторне транспортне Страхове Бюро України (МТСБУ) за перші три місяці 2019 виплатило 48,4 млн грн зі своїх фондів, що на 25% більше, ніж роком раніше.
фото: dtp.kiev.ua

За кого платить МТСБУ

  • Водії, які не мали поліса ОСЦПВ на момент скоєння ДТП. Ці виплати склали 48,2% або 818 шт в загальній кількості і 61,3% або 29,7 млн ​​грн в загальній сумі виплат. За підсумками першого кварталу 2018 таких виплат було на 10% більше, але сума виплат на 3,8% менше.
  • Пільговики, звільнені від обов'язку страхувати свою відповідальність. Це учасники бойових дій та інваліди війни. За збитки від ДТП з їхньої вини МТСБУ сплатило 7,6 млн грн.

Оформити електронний поліс автоцивілки

  • Страховики- банкрути. Згідно із законом МТСБУ відшкодовує шкоду внаслідок ДТП за договорами страховиків, після визнання їх банкрутами і / або ліквідації. За перші три місяці 2019 року МТСБУ виплатило 3,9 млн грн за зобов'язаннями по ОСАЦВ трьох страховиків, визнаних банкрутами.
  • Неплатоспроможні компанії. МТСБУ здійснює виплати за зобов'язаннями компаній, які припинили діяльність на ринку ОСАЦВ, але ще не визнаних банкрутами в межах залишку їх коштів в фонді МТСБУ. За три місяці 2019 року МТСБУ таким чином виплатила потерпілим 5,3 млн грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися