Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 травня 2019, 11:18

ЄС обновив «чорний список» офшорних територій

Рада Європейського Союзу виключила Арубу, Барбадос і Бермудські острови з так званого чорного списку офшорних територій. Про це пише LIGA з посиланням на прес-реліз Ради ЄС.

Рада Європейського Союзу виключила Арубу, Барбадос і Бермудські острови з так званого чорного списку офшорних територій.
Фото: newizv.ru

Із чим це пов'язано

Ці три острови потрапили в «чорний список» ЄС в березні 2019 року, оскільки протягом декількох місяців не змогли змінити свої податкові правила, які ЄС вважав ризиковими, тому що вони могли сприяти ухиленню від сплати податків.

Аруба вже привела своє законодавство у відповідність до вимог Євросоюзу, а Бермудські Острови і Барбадос взяли на себе зобов'язання і були переміщені в так званий сірий список країн, все ще знаходяться під пильною увагою ЄС.

Хто залишився

Тепер в чорному списку Європейського союзу 12 країн. Серед них: Американське Самоа, Беліз, Домініка, Фіджі, Гуам, Маршаллові острови, Оман, Самоа, Тринідад і Тобаго, ОАЕ, Віргінські Острови і Вануату.

Держави, занесені в чорний список, стикаються зі збитком репутації і більш суворим контролем за операціями з ЄС.

Довідка

ЄС створив «чорний список» в грудні 2017 роки після розкриття широко поширених схем ухилення від сплати податків, які використовують корпорації та заможні особи для зниження своїх податкових платежів. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися