Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 травня 2019, 13:53

Банки готові віддати дані клієнтів в BankID

Банкіри вважають, що всім фінансовим установам доведеться підключитися до єдиної системи ідентифікації клієнтів BankID. Про це заявив голова правління банку Форвард Андрій Кисельов в інтерв'ю Finclub.

Банкіри вважають, що всім фінансовим установам доведеться підключитися до єдиної системи ідентифікації клієнтів BankID.
Фото: vugledar.pb.org.ua

Що це означає

«Рано чи пізно банкам доведеться підключатися до єдиної системи BankID». Банки-одинаки «будуть в програші», — cказав Кисельов.

Однак, на його думку, для того щоб єдина система стала популярною у банків, Нацбанку необхідно її вдосконалити.

«Кінцева відповідальність за клієнта, який обслуговується в нашому банку, лежить на нас, а не на тому, хто провів первинну ідентифікацію. Якщо клієнт виявиться РЕРом (»політично значимі особи« — від англ. Politically exposed persons. — ред.) або матиме статус високоризикового клієнта, а ми про це не будемо знати, то Нацбанк буде ставити запитання нам», — пояснює банкір.

Читайте також: Віртуальний фейс-контроль. Кому і куди відкриває доступ BankID

При цьому штрафні санкції за такі порушення дуже високі. «Якщо позиція НБУ залишиться незмінною і відповідальність буде нести обслуговуючий банк, то ми будемо наполягати на особистій зустрічі з клієнтом, навіть якщо він вже пройшов ідентифікацію в іншому місці», — наголосив Кисельов.

Зазначимо, що зараз до єдиної системи BankID підключені Ощадбанк, Радабанк, Кредобанк, Мотор-Банк, Ідея Банк, Банк Восток. 7 травня до них приєднався monobank.

Оформити депозит «Альтернативний» Форвард Банку 
з бонусом від «Мінфіну»

Передбачається, що клієнти, які пройшли первинну ідентифікацію в банку-учаснику BankID, можуть віддалено обслуговуватися в інших банках-учасниках без повторної ідентифікації.

Крім того, вже зараз за допомогою BankID українці можуть отримати адміністративні послуги на сайтах Мін'юсту, міськадміністрації Києва, на порталі iGov, підписати електронну петицію і т. Д.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися