Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 травня 2019, 10:56

Україна запропонує ЄС переглянути Угоду про асоціацію

Україна запропонує ЄС переглянути Угоду про асоціацію з 2014 року у зв'язку зі зміною правового регулювання та розвитком ринку в ЄС, а також зміною структури української економіки. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає «Уніан».

Україна запропонує ЄС переглянути Угоду про асоціацію з 2014 року у зв'язку зі зміною правового регулювання та розвитком ринку в ЄС, а також зміною структури української економіки.
Фото: politeka.net

Що відомо

«У 2020 році ми справді маємо можливість після введення Угоди в дію — вперше за п'ять років — говорити про її перегляд», — сказала віце-прем'єр.

Вона наголосила, що, зокрема, Україна зараз вестиме переговори щодо цифрового ринку, де істотно змінилося правове регулювання в ЄС.

«У цифрової галузі, коли Україна підписувала Угоду і вела переговори про Угоду, було три регламентуи в ЄС і ніяких директив, які б врегулювали цей ринок. І тому для нас це зараз принципово — погодити нашу спільну роботу над цим», — сказала Клімпуш- Цинцадзе.

Читайте також: Місія МВФ приїде в Україну 21 травня

На запитання про те, чи відбувалися контакти з командою новообраного президента щодо можливої ​​зміни Угоди про асоціацію Україна-ЄС, вона відповіла:

«Ні, ми не вели розмов з представниками команди Зеленського ні про зміну Угоди, ні про якісь інші речі. Я сподіваюся, що справді, команда новообраного президента буде зацікавлена ​​почути рекомендації, напрацьовані урядом… щодо європейської інтеграції».

Довідка

Нагадаємо, в 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною.

Економічна частина угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі дає Україні можливість для розширення торговельних відносин і економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів і регламентів в різних секторах. Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС в ключових секторах української економіки.

Коментарі - 1

+
+58
Oligarh
Oligarh
15 травня 2019, 13:14
#
Ну посмотрим... за 5 лет существенного увеличения экспорта в денежном эквиваленте не видно, как был на уровне 2012-13 так и стоит
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися