Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2019, 17:17

Право на податкову знижку задекларували понад 73 тисячі українців

За результатами деклараційної кампанії-2019 понад 73 тис. громадян задекларували право на податкову знижку. Про це повідомив в.о. голови ДФС Олександр Власов.

За результатами деклараційної кампанії-2019 понад 73 тис.
Фото: market.korupciya.com

Що це значить

«Кожен громадянин, який офіційно отримує зарплату в Україні, може отримати податкову знижку. І це ще один великий плюс легального працевлаштування. Цього року порівняно з минулим кількість бажаючих отримати таку знижку збільшилась на 5%. Збільшилась і сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню громадянам. Наразі вона складає майже 170,2 млн грн. Це на 33,2 млн грн, або на 24% більше, ніж за аналогічний період попереднього року», — наголосив Власов.

Читайте також: У ДФС порахували, скільки українці заробили за минулий рік

За даними ДФС, право на податкову знижку задекларували:

  • 80%, або майже 60 тис осіб задекларували право на податкову знижку за витратами на освіту;
  • страхові платежі та пенсійні внески – 14%, або 10 тис осіб;
  • відсотки за іпотечним кредитуванням – 4%, або майже 3 тис осіб.

Як отримати податкову знижку

Для отримання податкової знижки, зазначають у ДФС, потрібно документально підтвердити витрати, що включаються до податкової знижки. А це квитанції, фіскальні або товарні чеки, копії договорів, де обов'язково повинна бути відображена вартість товарів, робіт чи послуг і строк продажу.

У 2019 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2018 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися