Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2019, 14:38

Індекси США впали максимально з січня цього року

Ескалація торгового конфлікту між Китаєм і США негативно впливає на біржі. Чергове підвищення митних тарифів двох держав призвело до падіння фондових ринків. Найістотніше це відбилося на американських біржах, зазначають аналітики LBLV.

Як відреагували світові біржі?

Цей тиждень американські індекси почали істотним падінням. Так, біржа NASDAQ відзвітувала про найбільше зниження котирувань з початку цього року. До завершення понеділка індикатор NASDAQ Composite впав на 3,4%. Індекси Dow Jones Industrial Average і S&P 500 знизилися на 2,4%.

Котирування впали після зриву переговорів між Пекіном і Вашингтоном. В кінці минулого тижня США ввели мита майже на весь імпорт китайських товарів. КНР відповіли введенням мит на американські товари загальною вартістю 60 мільярдів доларів.

На новини відразу ж відреагували падінням акції таких американських компаній як Тесла, Інтел, Apple, AMD, General Motors та інші. Європейські біржі також відреагували на загострення китайсько-американського конфлікту: індекс DAX впав на 1,5%, САС40 − опустився на 1,2%, FTSE100 − на 0,5%.

Сьогоднішні торги азійські біржі також відкрили негативними показниками. Гонконгський індекс зменшився на 1,58%, Shanghai Composite − на 0,36%, Nikkei 225 − на 0,66%.

Чи можна очікувати на перемир'я?

Незважаючи на введення додаткових мит, представники обох країн не поспішають відмовлятися від подальших переговорів. Вчора лідер США підтвердив, що планує зустрітися з Сі Цзіньпіном на саміті G20, який відбудеться наступного місяця.

Експерти LBLV вважають, що сторони будуть шукати вихід з ситуації, домагаючись при цьому максимально вигідних умов при укладанні угоди. При цьому необхідно врахувати той фактор, що підвищення мит сповільнить економічне зростання, а також підвищить витрати споживачів і компаній в обох країнах. Виходячи з ситуації, що склалася, на даний момент жодна зі сторін не готова піти на компроміс.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися