Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2019, 11:36

Гройсман: Не можна допустити здорожчання електроенергії для населення

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає проти введення в Україні ринку електроенергії (е/е), якщо це призведе до подорожчання електроенергії для населення. Про це він заявив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає проти введення в Україні ринку електроенергії (е/е), якщо це призведе до подорожчання електроенергії для населення.
Фото: day.kyiv.ua

Що це значить

«Я категорично проти введення будь-яких інновацій, які можуть привести до збільшення ціни для споживача. Для мене це неприйнятно. Тому в цьому випадку, Міненерго зараз над цим працює, ми аналізуємо. Не можна допустити зростання цін для людей», — сказав Гройсман.

Читайте також: Ощадбанк став уповноваженим банком ринку електроенергії

Водночас він зазначив, що питання перенесення терміну запуску ринку е/е — це питання парламенту, бо саме він затвердив закон, яким передбачив введення ринку з 1 липня 2019 року.

Прем'єр також розраховує, що прогнози нового витка зростання цін в Європі на природний газ через шести-дев'ятимісячний лаг після зростання світових цін на нафту виявляться помилковими.

Читайте також: Кабмін: Ціна газу для населення у травні має становити 8 247 гривень

«Давайте не будемо робити таких поганих прогнозів. Я все-таки вважаю, що ціни будуть нижчими, ніж 8,55 тис. грн (встановлена ​​восени 2018 року ціна поставки газу за спецзобов'язаннями або PSO — ред.), і »Нафтогаз« повинен це забезпечити», — зазначив Гройсман.

Довідка

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року відповідно до закону «Про ринок електричної енергії» повинна вступити в силу нова модель оптового ринку електричної енергії, де всі виробники повинні працювати в рівних умовах.

Як повідомлялося раніше, Україна зберігає найнижчі тарифи на електроенергію для населення в Європі. Середньозважений тариф для домогосподарств в Україні становить 1,03 грн за 1 кВт * год, тоді як аналогічна середня ціна кіловат-години в країнах ЄС — на рівні 20,5 євроцента.

Коментарі - 9

+
+66
Toxa David
Toxa David
13 травня 2019, 12:17
#
Средневзвешенный тариф для домохозяйств в Украине - должен соответствовать средневзвешенной зарплате или уровню жизни в средневзвешенных странах ЕС. А то некоторые хотят что бы тарифы были как в ЕС а зарплата как у Ким.
+
+22
Skpablo17
Skpablo17
13 травня 2019, 12:33
#
Гросман не допустит! Там еще мощный недопускатель есть- Ляшко. И президент щас будет Гигант. Алигархам-крышка. Вот заживем то! Малина! А пока затянем… потуже. В магазинах-люди в медитации перед пакетами с молоком. все глаза протирают
+
+43
Toxa David
Toxa David
13 травня 2019, 13:01
#
Сам в ауте. Поллитровая бутылка водки - 86грн. литровая бутылка ряженки 40грн. Вопрос : Сколько бутылок водки необходимо выпить что бы с криком «Гулять так гулять!» купить бутылку ряженки?
+
+149
Артем Погребняк
Артем Погребняк
13 травня 2019, 12:38
#
Нравится мне когда тарифы и цены сравнивают с Европейскими)))) Наверное именно поэтому так много украинцев переехали в Европу работать и жить - что б кроме тарифов европейских еще получать европейскую зарплату))))
+
+30
ukas
ukas
13 травня 2019, 12:55
#
Не, ну вот реально с олигархатом-паханатом что-то надо делать, они добьют страну и граждан. Изначально получили-отжали советское имущество, все эти ТЭЦ и сети и подстанции. Работники на всем этом получают украинскую зарплату, но тарифы они хотят и получают уже!!! как в ЕС. В этом есть противоречие. Я думаю Зеленский вынужден будет пойти на национализацию целых отраслей.
+
+98
Andrey M
Andrey M
13 травня 2019, 13:28
#
Да що ви говорите, пане Прем"єр?
А чи не поки ще діюча влада по альтернативній електро енергетики в березні продовжила «справу Клюєва», по якій з бюджету платять дотації за вироблену зелену енергетику? Причому тільки тим хто її виробляє нині і створить нові підприємства по її виробітку до кінця 2019 року. ЇЇ ціна зафіксована в евро на 10 років і вища майже в 4 рази від ринкової вартості. Невже це просто випадковість і чи це вперше коли Порошенко і його злодійська компашка працює на Ахметова, чи роблять це з думкою про звичайного споживача?
Тільки не потрібно про екологію, особливо коли це стосується Ахметова з його викидами по промисловості та виробництві електроенергетики з вугілля, плюс такий тариф не діє для дрібних виробників.
І вгадайте хто найбільші виробники і хто зараз будує найбільше нових станцій? — вірно Ахметов, Драгон Кепітал та ряд депутатів від БПП.
І це щорічно нам коштуватиме 40 млрд грн протягом 10 років!!!
+
0
Rabotyahoff
Rabotyahoff
13 травня 2019, 16:11
#
Разбудите кто-нибудь его. 1.29 последний раз было в феврале 2017.
+
0
Григорий П
Григорий П
15 травня 2019, 4:52
#
«Украина сохраняет самые низкие тарифы на электроэнергию для населения в Европе.» А в Молдавию экспортируем дешевле, чем собственному населению!
+
0
Rabotyahoff
Rabotyahoff
15 травня 2019, 12:35
#
НДС
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися