Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 травня 2019, 14:21

В Австралії надрукували 46 мільйонів купюр з помилкою. Фото

На 46 мільйонах купюр австралійських доларів виявили помилку. Її помітили через кілька місяців після того, як нова банкнота номіналом $ 50 була запущена в обіг. Незважаючи на помилку, купюри залишаться в обороті. Про це повідомляє LIGA.

На 46 мільйонах купюр австралійських доларів виявили помилку.
Фото: ubr.ua

У чому помилка

  • У мікротексті купюри з помилкою написано слово «відповідальність» — в ньому пропущена буква (замість «responsibility» — «responsibilty»). Це офіційно підтвердив Резервний банк Австралії, пообіцявши виправити помилку в майбутніх тиражах. Надруковані купюри з помилкою залишаться в обороті.

Який вигляд має купюра

На банкноті з одного боку зображений письменник і винахідник з корінних народів Девід Юнайпон, а з іншого — Едіт Коуен, перша жінка-член парламенту Австралії.

З помилкою набраний текст першій промові Коуен в парламенті: «Це велика відповідальність — бути тут єдиною жінкою, і я хочу наголосити на необхідності присутності тут інших жінок».

Багатомільйонний тираж купюр надрукували в жовтні минулого року — з використанням нових технологій для покращення читабельності й запобігання підробок. На банкноті є чотири випуклості, щоб її легше було ідентифікувати на справжність

Зазначається, що банкнота в 50 доларів — найпопулярніша в Австралії, її найчастіше видають банкоматами.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися