Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2019, 17:58

Проблемними страховиками займеться ФГВФО

Члени Нацкомфінпослуг на засіданні 7 травня схвалили нову редакцію закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Згідно з документом, комісія пропонує передати роботу з проблемними і неплатоспроможними лайфовими страховими компаніями від Нацкомфінпослуг до Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Члени Нацкомфінпослуг на засіданні 7 травня схвалили нову редакцію закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».
Фото: Цензор.Нет

Що це означає

  • Щоб стати учасниками системи гарантування, страховим компаніям доведеться відраховувати частину премій до Фонду.

У проекті закону зазначено, що для гарантування страхових виплат буде створений окремий фонд гарантування виплат, джерелами наповнення якого є початкові, регулярні, а також спеціальні збори зі страховиків — учасників Фонду.

Розмір початкового внеску становить 1% від розміру статутного капіталу (сплачується протягом 30 днів після отримання ліцензії на здійснення діяльності зі страхування життя).

Читайте також: 30% річних в кредитній спілці. Чи варто ризикувати

Діючі СК повинні внести половину необхідної суми протягом року після вступу в силу закону, а другу половину — протягом двох років. Регулярні внески складуть 1% від залучених премій в гривні і 1,2% — у валюті.

Фонд набуває права страховика на початок процедури виведення Фондом з ринку учасника, якому анульовано ліцензію і на суму, надану Фондом приймаючому страховику фінансової підтримки.

Цікаво, що законопроект передбачає виплату за рахунок коштів Фонду відшкодування клієнтам лайфових страхових компаній, яким Нацкомфінпослуг анулювала ліцензію після 23 листопада 2011 року.

Цим же законопроектом Нацкомфінпослуг хоче передати Фонду роботу з проблемними кредитними спілками: для них буде створений окремий фонд гарантування внесків членів кредитних спілок.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
8 травня 2019, 20:01
#
Идиотская инициатива.
Тем более, ФГВФЛ гарантирует вклады в банках.
А не страховые резервы в «лайфовых» СК, которые никак не являются вкладами.
Которых куча с 2011 уже успела испариться с деньгами клиентов.
А теперь фонд и налогоплатильщики должны платить за страховые махинации.
И им же кредитные союзы хотят спихнуть, которые в большинстве — финансовые пирамиды.
СК имеют 105% резервов по обязательствам, им ФГВФЛ не нужен)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися