Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2019, 17:58

Піреус Банк увійшов до ТОП-3 банків за рівнем надійності банківських депозитів

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» (Україна) підбило підсумки 24-го «Рейтингу надійності банківських депозитів», за 2018 рік. За результатами рейтингу, Піреус Банк увійшов до ТОП-3, отримавши максимальну оцінку надійності rd.1 (pi).

Піреус Банк піднявся з п'ятої позиції на 3-ю у порівнянні рейтингом за 2017 р. Як відзначили в агентстві «Стандарт-Рейтинг», банк істотно покращив позицію в рейтингу завдяки цілому ряду позитивних чинників. За даними НБУ, 2018 рік Піреус Банк закінчив із чистим прибутком 51,448 млн грн, обсяг заборгованості, що не обслуговується (NPL) банку за рік знизився на 75,78%, частка негативно кваліфікованої заборгованості в кредитному портфелі банку на 01.01.2019 року становила всього 5, 96%.Чистий процентний дохід Піреус Банку за 2018 рік перевищив 220,561 млн грн, що на 27,53% більше, ніж за 2017 рік.

Методика оцінки базується на основі моделі CAMEL (Capital adequacy, Asset quality, Management, Earnings, Liquidity). В процесі оцінки агентство вивчало окремі групи факторів і встановлювало їх вплив на надійність депозитів. Такими факторами виступали: капітал банку, якість кредитного портфелю, ліквідність, прибутковість операцій, дисбаланс між активами і зобов'язаннями в іноземній валюті, масштаб діяльності, підтримка акціонерів, якість депозитних програм.

Незважаючи на все ще непросту ситуацію в банківському секторі, Піреус Банк протягом вже 10 років впевнено зміцнює свої позиції на українському ринку і продовжує займати лідируючі позиції в різних банківських рейтингах.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися