Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2019, 14:07

Поштові адреси об'єктам будівництва будуть присвоювати по-новому

В Україні прискорили процес присвоєння поштових адрес об'єктам будівництва та нерухомості. Процедура буде займати тепер п'ять днів замість 30-ти. Про це повідомляє заступник міністра регіонального розвитку і ЖКГ Лев Парцхаладзе в Facebook.

В Україні прискорили процес присвоєння поштових адрес об'єктам будівництва та нерухомості.
Фото: kievvlast.com.ua

Що це означає

«Сьогодні це питання вирішують органи місцевої влади на свій розсуд. Отже, немає чіткої процедури і за термінами це займає в середньому 30 днів. Звичайно, це сприяє корупційним зловживанням і гальмує ведення бізнесу», - пише Парцхаладзе.

Тепер адреси будуть надаватися автоматично до початку будівництва разом з містобудівними умовами і обмеженнями або будпаспортом протягом п'яти робочих днів.

Інвестиція в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

Зараз Мінрегіон розробляє порядок визначення реквізитів адреси об'єкта будівництва або нерухомого майна, а також перелік лінійних об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури, яким не присвоюється поштова адреса.

Новий порядок поліпшить умови ведення бізнесу і зменшить корупційні ризики, розраховують у відомстві.

Отримати пропозицію

Коментарі - 1

+
+25
neverice
neverice
7 травня 2019, 14:54
#
О, красота. Одна из немногих оставшихся справок, требующая нескольких суто бюрократических походов по окошкам. На адрес в любом случае влиять нельзя - его можно присваивать сразу после уведомления о начале строительства автоматически.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися