Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2019, 14:11

У Британії з'явиться перший магазин без кас

Одна з найбільших мереж супермаркетів у Великобританії Sainsbury's запустила перший в країні магазин без кас та касирів. Про це пише psm7.com.

Одна з найбільших мереж супермаркетів у Великобританії Sainsbury's запустила перший в країні магазин без кас та касирів.
Фото: psm7.com

Як це працює

  • Клієнти такого магазину сканують і оплачують продукти за допомогою програми SmartShop Scan, Pay & Go на своєму смартфоні.
  • Замість довгих і утомливих черг покупці вільно ходять по магазину, сканують необхідні товари і оплачують їх через додаток.
  • На виході з магазину покупці сканують QR-код для того, щоб підтвердити факт оплати.

Також існує служба підтримки для клієнтів, які хочуть розплатитися готівкою або кредитною карткою, а не через мобільний додаток.

Представники компанії заявили, що 82% транзакцій в магазині в даний час є безготівковими.

Зараз перший в Британії магазин без кас і касирів працює в тестовому режимі.

Протягом трьох місяців Sainsbury's буде збирати дані для того, щоб визначити ефективність і прибутковість такого магазину.

Коментарі - 2

+
+15
Илья Сава
Илья Сава
4 травня 2019, 21:30
#
«В Британии появится первый магазин без касс» В Лондоне такие магазины были 6 лет назад. Сам лично делал покупки 6 лет назад. И три года назад в Лондоне. не помню название магазина только. сам все вешаешь и платишь
+
0
tomsfsb
tomsfsb
5 травня 2019, 10:49
#
В США такие магазины уже были в 2010г, только охранники при выходе стояли и все.Как мы дурили эти сканеры и т.д.Было весело.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися