Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2019, 13:14

VW через «дізельгейт» втратив 30 мільярдів євро

Німецький автомобільний концерн Volkswagen втратив вже 30 млрд євро через «дизельний скандал». Про це повідомляє телеканал n-TV, посилаючись на звітність концерну.

Німецький автомобільний концерн Volkswagen втратив вже 30 млрд євро через «дизельний скандал».
Фото: n-tv.de

Тільки за І квартал 2019 року концерн витратив на юридичні витрати майже 1 млрд євро. Як заявив фінансовий директор VW Франк Віттер, більшу частину витрат склали виплати для врегулювання суперечок в Північній Америці.

За інформацією агентства Bloomberg, прокуратура Німеччини звинуватила екс-керівника Volkswagen Мартіна Вінтеркорна і ще чотирьох топ-менеджерів в шахрайстві через «Дізельгейт». Прокурори вважають, що главі компанії ще з 2014 року було відомо про обладнання, встановлене на авто для обходу екологічних тестів в США.

Крім цього, вони стверджують, що Вінтеркорн спеціально ініціював оновлення програмного забезпечення, через що виявити обман було важко.

Раніше Bloomberg оцінював втрати компанії в 32 млрд євро.

Як відомо, «дизельний скандал» навколо концерну Volkswagen, в який входить компанія Porsche AG, вперше розгорівся у вересні 2015 року, коли виявилося, що програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу.

Коментарі - 7

+
+32
Transfer Go
Transfer Go
4 травня 2019, 14:06
#
Больше похоже на заказ конкурентов. Врядли только VW скрывает выбросы, все грешат
+
+11
Kanarej
Kanarej
4 травня 2019, 23:23
#
И скорее всего этим конкурентом была компания, у которой по-честному не получалось с дизелями нормально вписаться в нормы, и она сосредоточилась на гибридах. Или же вписалась, но это повлияло на стоимость и/или другие эксплуатационные свойства дизелей. Но вот только это не столько заказ, сколько поиск справедливости.
+
0
AndriyUA
AndriyUA
5 травня 2019, 1:06
#
Это известная история и она зацепила ряд крупных компаний, хотя VW и пострадал больше всех. А жульничество концерна выяснилось действительно случайно рядовым учёным, который, ничего не подозревая, проводил исследование с совсем другими целями. Рекомендую почитать это достаточно интересная история.
+
+9
greenozon
greenozon
5 травня 2019, 7:13
#
Завжди вважав німців еталоном автопрому, а виявилось звичайнісінькі (єуро) бариги, яким лише дзенькіт монет в голові…
+
+9
AndriyUA
AndriyUA
6 травня 2019, 0:19
#
Реальність така, що одне другому не заважає.
Карл Маркс був німцем і писав:
Обеспечьте 10 процентов, и капитал согласен на всякое применение, при 20 процентах он становится оживлённым, при 50 процентах положительно готов сломать себе голову, при 100 процентах он попирает все человеческие законы, при 300 процентах нет такого преступления, на которое он не рискнул бы, хотя бы под страхом виселицы.
+
0
greenozon
greenozon
11 травня 2019, 8:03
#
У вас є час читати Карла і Маркса? :)
+
0
AndriyUA
AndriyUA
11 травня 2019, 17:12
#
Ні. ) ) ) Але це розкручена цитата, яку йому приписують.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися