Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 травня 2019, 12:40

«Укрнафта» сплатила до бюджету 2 мільярди ренти

За перший квартал 2019 року «Укрнафта» сплатила 1,96 мільярдів гривень рентної плати до бюджетів всіх рівнів, що на 11% перевищує аналогічний показник першого кварталу 2018 року (1,76 мільярда). Про це повідомила прес-служба компанії.

За перший квартал 2019 року «Укрнафта» сплатила 1,96 мільярдів гривень рентної плати до бюджетів всіх рівнів, що на 11% перевищує аналогічний показник першого кварталу 2018 року (1,76 мільярда).
Фото: elpais.cr

Що це означає

Згідно з повідомленням, до місцевих бюджетів за звітний період надійшло 97,9 млн грн відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти, газу і конденсату.

Найбільші надходження від ренти «Укрнафти» традиційно отримали громади Сумської, Івано-Франківської та Полтавської областей.

Читайте також: Укрнафта виграла судову справу проти Росії по Криму

У компанії нагадали, що надходження від рентної плати до місцевих бюджетів залежать від обсягу видобутку вуглеводнів в тому чи іншому регіоні. Суспільство використовує їх переважно для реалізації локальних інфраструктурних та соціальних проектів.

Також зазначили, що принцип розподілу рентної плати за видобуток нафти і газу передбачає перерахування 95% рентних платежів до загального фонду держбюджету, а 5% -у місцеві бюджети.

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
3 травня 2019, 14:02
#
Щось мало в місцеві бюджети… 5%
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися