Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 травня 2019, 12:16

У Криму місцевий винороб купив завод «Інкерман»

У заводу марочних вин «Інкерман» в анексованому Криму змінився власник. Ним став місцевий винороб Валерій Захар'їн. Про це повідомляє РБК-Росія.

У одного из крупнейших в аннексированном Крыму заводов марочных вин «Инкерман» сменился собственник.
Фото: rubryka.com

Що відомо

Повідомляється, що переговори про продаж «Інкермана» також велися зі структурою банку «Росія» — Південним проектом. Однак ця угода могла викликати питання через санкційні ризики.

Захар'їну, за даними російських ЗМІ, належать понад десять компаній під загальною назвою «Будинок Захар'їних». Підприємець займається вирощуванням винограду та продажем напоїв.

Обсяг випуску «Дому Захар'їних» — 200 тис. пляшок на рік. Для порівняння, у придбаного ним «Інкермана» цей показник — 11,5-12 млн пляшок.

Довідка

Інкерманський завод марочних вин заснований в 1961 році. Він один з найбільших у Криму: підприємству належить 2700 га виноградників.

З 2011 року всі активи «Інкермана» були консолідовані в холдинг Inkerman International AB зі штаб-квартирою в Стокгольмі. На той час активи виноробної компанії належали українському підприємцеві Валерію Шамотію.

«100% акцій Inkerman International AB були продані 24 квітня 2019 року компанії АТ Оптима. У ТОВ Інкерман Україна, як і раніше, єдиним учасником залишається шведська холдингова компанія », — повідомили в прес-службі «Інкерман Україна».

Коментарі - 1

+
+20
Буква Ґ
Буква Ґ
1 травня 2019, 13:55
#
Припоминаю Бомбасяне улюкали при виде «русского инвестора», потом инвестор резал на металл их потешный дотационный завод(так как попил кредитов МВФ и бюджета не порешал) резал его и становился монополистом болтов с левой резьбой. Так и с крымом. Выкорчуют всю кислятину, а на месте построят мечеть К.А.Дырки, а гектары продадут под строительство.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися