Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2019, 13:50

АМКУ хоче оштрафувати забудовників за змову на тендерах. Оновлено

Антимонопольний комітет розгляне справу про змову двох компаній, що входять в корпорацію «Укрбуд», під час участі в тендерних закупівлях. Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв на своїй сторінці в Facebook.

Антимонопольний комітет розгляне справу про змову двох компаній, що входять в корпорацію «Укрбуд», під час участі в тендерних закупівлях.
Фото: ub.com.ua

Що відомо

«Заплановано розгляд справи про змову двох компаній групи» Укрбуд « на столичних тендерах з реконструкції клініки ім. Амосова та гімназії ім. Бойченко. Ціна питання - близько 3 млрд грн», - написав глава АМКУ.

За словами Терентьєва, матеріали розслідування змови містять ряд доказів, зокрема надання взаємної фінансової допомоги і виконання робіт для одних і тих же генпідрядників - членів корпорації.

Читайте також: ЗЕ-команда планує «перезавантажити» АМКУ і НКРЕКУ

До доказів відносяться також наявність спільного адреси, спільне використання засобів зв'язку, спільні працівники, використання однакових IP-адрес для податкової звітності та для входження в електронні кабінети системи «Клієнт-Банк» і однакове надання учасниками листів банку замість банківських гарантій.

Глава АМКУ додав, що компанії також отримували банківські гарантії в одному і тому ж банку в один день і з послідовною реєстраційної нумерацією, мають загальні особливості в оформленні документів і однакові властивості файлів з документами тендерних пропозицій учасників.

Після звинувачень АМКУ, адвокат компанії "Північно-український будівельний альянс Павло Козлов заявив, що:

«Справа триває вже майже рік, а АМКУ ніяк не може розглянути заперечення компанії, які викладені на кожен пункт надуманих звинувачень. І ось коли вже зроблена половина роботи, розібраний Шулявський міст, АМКУ раптом намагається оштрафувати підприємство за нібито порушення за участь в конкурсі. При цьому всі, хто брали участь в конкурсі і той, хто проводив конкурс, не скаржаться, немає жодної скарги, конкурс дійсний», - прокоментував він.

За словами замдеректора «Північно-українського будівельного альянсу» Олени Сотніченко, в разі штрафу, компанія змушена буде закритися.

Коментарі - 5

+
+30
bonv
bonv
26 квітня 2019, 14:06
#
Антимонопольний у нас осліп різко після зміни влади…
+
0
serega k
serega k
26 квітня 2019, 14:25
#
Та він і був такий, є надія що через пару місяців прозріє
+
+15
bonv
bonv
26 квітня 2019, 14:46
#
Та вже «прозріває» у бік Коломойського…
+
0
serega k
serega k
26 квітня 2019, 17:58
#
Та може Коломойського в решті решт посадять, грошей він вкрав з Приват банку достатньо для арешту, хоча якщо реформований суд Петра не зміг з цим впоратись, то навіть не знаю
+
+15
bonv
bonv
28 квітня 2019, 16:19
#
Хто ж його посадить? Ко ж для Зе пам«ятник…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися