Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 квітня 2019, 16:16

Рада зробила крок до «промислового безвізу» з ЄС

Верховна Рада затвердила за основу в першому читанні законопроект, прийняття якого є умовою ЄС для початку офіційної процедури оцінки готовності України до укладення угоди АСАА. Про це повідомляє «Європейська правда».

Верховна Рада затвердила за основу в першому читанні законопроект, прийняття якого є умовою ЄС для початку офіційної процедури оцінки готовності України до укладення угоди АСАА.
Фото: ukragroconsult.com

Що це дасть

  • Угода АСАА (Угода про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції) — це визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейської, що дозволило б виробникам промислової продукції отримувати необхідні сертифікати в Україні, а не їхати в ЄС в пошуках офіційного представника (резидента ЄС), який може тримати цей сертифікат.
  • За оцінками експертів, потенційно ця угода може охопити до п'ятої частини українського експорту в ЄС, перш за все продукцію машинобудування.

Читайте також: Рада наблизила митницю до режиму спільного транзиту

ЄС дав Україні сигнал, що готовий перейти до процедури приєднання до АСАА, тільки недавно, але серед умов було прийняття двох законопроектів, в тому числі цей.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися