Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 квітня 2019, 15:03

Сологуб: У 2020 році тарифи на газ зростатимуть повільніше, ніж прогнозував НБУ

У Національному банку очікують, що у 2020 році тарифи на природний газ для населення будуть зростати вдвічі повільніше за прогноз регулятора. Про це під час брифінгу заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

У Національному банку очікують, що у 2020 році тарифи на природний газ для населення будут нижчими, ніж у прогнозі регулятора.
Фото: ubr.ua

За його словами, Нацбанк не змінив прогнози щодо зростання цін на газ для населення у 2019 році - восени ціни на газ для населення зростуть на 15%. 

Читайте також: У Зеленського вимагають з 1 травня знизити ціни на газ

Але заступник голови НБУ зазначив, що зараз світові ціни на газ знаходяться на дуже низькому рівні — біля 170 доларів за 1 тисячу кубометрів. Тому середня ціна на газ на цей рік буде значно менше 250 доларів, які закладав Нацбанк. 

Прогноз регулятора щодо світових цін на газ на 2020 рік також змінився. «З огляду на це, ми вважаємо, що зростання тарифів у 2020 році буде меншим, ніж ми попередньо закладали — не 18%, а 7%», — підсумував він.

Як відомо, 22 квітня Нафтогаз погодив із Кабміном зменшення ціни на газ для населення.

23 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зниження «Нафтогазом України» ціни на газ на 300 гривень за тисячу кубів з травня є гарним початком для подальших знижень.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися