Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 квітня 2019, 8:32

Експерти дали прогноз щодо інфляції на найближчі місяці

Влітку в Україні традиційно спостерігається уповільнення інфляції у зв'язку з падінням цін на плодоовочеву продукцію. Про це старший аналітик Альпарі Вадим Иосуб сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

Влітку в Україні традиційно спостерігається уповільнення інфляції у зв'язку з падінням цін на плодоовочеву продукцію.
Фото: newsone.ua

При цьому Іосуб зазначив, що зростання інфляції найчастіше буває пов'язане з монетарними чинниками, прискореним зростанням грошової маси, наприклад, у випадку різкого зростання зарплат, пенсій, порятунку банків або їх вкладників.

«Останнім часом нічого подібного в економіці не спостерігається. Цим не грішило старе керівництво навіть у передвиборчий період, немає потреби займатися цим і новому керівництву — період популістських обіцянок, якщо вони і були, вже в минулому», — додав він.

На його думку, єдиним винятком у цій картині можуть стати ціни на автомобільне паливо, що може бути пов'язано з скороченням поставок з Білорусі. Зокрема, нещодавно Мозирський НПЗ — основний білоруський постачальник нафтопродуктів в Україну, заявив про вихід з ладу обладнання у зв'язку з постачанням неякісної нафти з Росії.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 квітня 2019, 9:49
#
«По его мнению, единственным исключением в этой картине могут стать цены на автомобильное топливо, что может быть связано с сокращением поставок из Беларуси.
В частности, недавно Мозырский НПЗ — основной белорусский поставщик нефтепродуктов в Украину, заявил о выходе из строя своего оборудования в связи с поставкой некачественной нефти из России.» — уже поставки нормальной нефти начались. Но ценники сегодня еще прыгнули на 50 коп. Т.е. за неделю +1 грн.
+
0
bonv
bonv
25 квітня 2019, 11:09
#
З початку травня ще 1-2 грн росту можемо побачити…
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 квітня 2019, 11:27
#
Многовато как-то
+
0
bonv
bonv
25 квітня 2019, 11:32
#
Під шумок росту нафти і заборони росії на постачання… Плюс аграрії працюють в повний ріст…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися