Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 квітня 2019, 12:16

Учасникам фондового ринку дозволили не публікувати фінзвітність у ЗМІ

Професійні учасники фондового ринку тепер можуть не публікувати в друкованих виданнях річну фінансову звітність та аудиторський висновок. Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Професійні учасники фондового ринку тепер можуть не публікувати в друкованих виданнях річну фінансову звітність та аудиторський висновок.
Фото: biz.censor.net.ua

Із чим це пов'язано

  • Як пояснюють в НКЦПФР, від цього зобов'язання учасників ринку звільнила остання редакція Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Згідно з повідомленням, Нацкомісія вже привела всі свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом, але вони досі перебувають на різних стадіях погодження з державними міністерствами і відомствами.

Незважаючи на це, професійні учасники фондового ринку повинні керуватися нормами Закону перш за все, оскільки Закон має вищий пріоритет над нормативно-правовими актами будь-яких відомств, в тому числі НКЦПФР.

Читайте також: Голова НКЦБФР: Інвестиція в пральну машину вигідніша, ніж у НПФ

Раніше повідомлялося, що НКЦПФР запроваджує модель регуляторного нагляду за ринками капіталу, засновану на оцінці ризиків, яка дасть змогу зменшити кількість планових перевірок і звільнить добропорядних і законослухняних учасників ринку від витрат часу і ресурсів на організацію візитів інспекторів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися