Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 квітня 2019, 14:50

Посольство Франції підтримує націоналізацію Приватбанку

Посольство Франції в Україні приєдналося до міжнародних партнерів України, які підтримують націоналізацію Приватбанку і реформи Нацбанку. Про це йдеться в повідомленні регулятора на Facebook.

Посольство Франції в Україні приєдналося до міжнародних партнерів України, які підтримують націоналізацію Приватбанку і реформи Нацбанку.
Фото: strana.ua

Що це означає


З такими заявами виступила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон після рішення суду першої інстанції щодо «протиправності» націоналізації Приватбанку.

За її словами, оздоровлення банківського сектору є одним з досягнень реформ в Україні, а трансформація Приватбанку — одним з його ключових маркерів.

Раніше із заявою на підтримку націоналізації Приватбанку виступив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман: «Ми вітаємо реформу корпоративного управління Приватбанку, її проводить незалежна Наглядова Рада, і трансформацію бізнес-моделі банку, вже позитивно позначилося на показниках і стійкості банківської системи в цілому».

І посольство Франції, і МВФ підтримують реформи у фінансовому секторі. Їх продовження має ключове значення для економічної стабільності і розвитку України, вважають міжнародні партнери.

Раніше про підтримку націоналізації Приватбанку заявили також Посольство США в Україні та Європейський банк реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, Нацбанк не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного Приватбанку з ринку за участю держави. Зараз Нацбанк готується до подачі апеляційної скарги.

Коментарі - 5

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 квітня 2019, 15:26
#
Мощный сигнал от западных стран. Потому думаю никто не отдаст деньги Бене.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
22 квітня 2019, 15:47
#
Украинский суд может признать эти высказывания как давление на «независимый» суд со стороны западных держав.
+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
22 квітня 2019, 15:34
#
«и трансформацию бизнес-модели банка» а можно с этого места поподробней?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
22 квітня 2019, 15:49
#
Почитайте тексты от наблюдательного совета Приватбанка.
Там можете найти интересующие вас подробности.
+
0
Andrey DNK
Andrey DNK
22 квітня 2019, 17:02
#
Почитал большое интервью Энгина Акчакоча. И как велась разработка плана вместе c McKinsey. Основная цель — приватизация. Если верить данным, то выбрали «ориентированный на розничный бизнес банк с хорошим присутствием в МСП и ограниченным присутствием в корпоративном бизнесе», это и есть трансформация или банк не был сильным игроком на поле розничного бизнеса?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися