Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 квітня 2019, 19:28

Коломойський не подавав позов на 2 мільярда за втрату Приватбанку — НБУ

Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час прес-брифінгу прокоментувала вимогу екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського щодо виплати йому компенсації за втрату Приватбанку. 

Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова прокоментувала вимогу екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського щодо виплати йому компенсації за втрату Приватбанку.
Фото: dniprograd.org

«В інтерв'ю колишнього власника Приватбанку звучала цифра 2 мільярди доларів як компенсація, на його думку, за понесену шкоду… Але цього позову ще немає», — зазначила Катерина Рожкова. 

За її словами, згідно чинного законодавства, питання відшкодування можливе лише в тому випадку, якщо позивач в судовому порядку доведе факт заподіяння йому збитків.

«Зважаючи на результати незалежного аудиту, зважаючи на результати фінансового розслідування, результати перевірки Національного банку, на сьогоднішній день ми не вбачаємо підстав для такого відшкодування», — підкреслила перший заступник голови НБУ.

Читайте також: У Нацбанку кажуть, що кадрових змін після виборів не буде

Вона нагадала, що на момент визнання Приватбанку неплатоспроможним, його капітал був від'ємний. Щоб цей банк міг працювати далі, держава витратила 155,3 мільярда гривень. «Це кошти платників податків. Тобто збитки, фактично, були заподіяні іншій стороні», — стверджує Рожкова. 

Нагадаємо, що в інтерв'ю ЕП екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський заявив, що йому «не потрібен Приватбанк. Але там лежало два мільярди доларів капіталу. Нехай повернуть, і немає питань».

Він додав, що якщо суд встановить, що щось було неправильно або незаконно зроблено під час націоналізації, то «будемо якось домовлятися, вирішувати або судитися». 

За словами Рожкової, на сьогодні ні Коломойський особисто, ні його представники не зверталися до НБУ з пропозицією провести переговори.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація Приватбанка, та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку. 

Коментарі - 6

+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
18 квітня 2019, 19:46
#
Пока что.
+
0
AndriyUA
AndriyUA
19 квітня 2019, 0:15
#
Скоро Коломойский станет основным ньюсмейкером в нашей стране.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 квітня 2019, 19:47
#
Ещё успеет подать…

Сначала попробует вернуть банк за одну гривну…
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
18 квітня 2019, 19:53
#
Конешно его удел кукареканье. Капитализм кончился в 17 веке так и не начавшись
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
18 квітня 2019, 20:08
#
Цирк — это искусство, а то, что мы видим, не что иное как дешёвое шоу, отражающее предвыборную агонию влады. Ход конём, так сказать. Почему? Потому что любому нормальному человеку понятно, что влада и Коломойский всегда были заодно. Заодно они и сейчас. А когда земля уходит из-под ног, разыграть очередной театр — милое дело.
Обидно то, что власть действительно держит украинцев за глупцов, готовых проглотить любую страшилку о пресловутой национализации и бросает не двоякомысленную тень на независимость украинской судебной системы…
А тут говорят о реформе судебной системы… Смешно.
+
0
sebast
sebast
18 квітня 2019, 20:25
#
ХЗ чё там как там Киевский суд признал незаконной национализацию банка Коломойского https://timer-odessa.net/news/kievskiy_sud_priznal_nezakonnoy_natsionalizatsiyu_banka_kolomoyskogo_129.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися