Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 квітня 2019, 17:17

ЄБРР прокоментував ситуацію з Приватбанком

У 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду і Нацбанку  щодо націоналізації Приватбанку на прохання колишніх власників як єдиний метод захисту вкладників банку. Про це йдеться у коментарі Європейского банку розвитку та реконструкції.

У 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду і Нацбанку  щодо націоналізації Приватбанку на прохання колишніх власників як єдиний метод захисту вкладників банку.
Фото: kp.ua

«Для цього знадобилося інвестувати близько 160 млрд грн коштів українських платників податків, щоб відновити платоспроможність банку, цей захід забезпечив довгострокову життєздатність Приватбанку, захистив гроші мільйонів українських громадян і зміцнив економічний стан країни», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд визнав незаконною націоналізацію Приватбанку

У прес-службі зазначили, що ЄБРР вітає реформу корпоративного управління Приватбанку, очолювану незалежною наглядовою радою, і трансформацію моделі його господарської діяльності, що вже забезпечили підвищення ефективності та стабільності всієї банківської системи.

Читайте також: Націоналізація і Приватбанк

«Ми продовжуємо підтримувати зусилля НБУ з реформування фінансового сектора України, зокрема шляхом запровадження принципів розсудливого корпоративного управління, та зусилля Міністерства фінансів із реформування корпоративного управління у державних банках. Важливо, щоб влада продовжувала докладати ці зусилля задля відшкодування збитків колишніми власниками та пов’язаними особами збанкрутілих банків. Міжнародні партнери України ретельно стежитимуть за подіями в цій сфері», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Мінфін» писав, що Нацбанк не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, який визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного Приватбанку з ринку за участю держави.

Коментарі - 7

+
+7
AleksandrBank
AleksandrBank
18 квітня 2019, 17:28
#
Если мы пойдем путем хаоса, очень быстро этим воспользуется РФ и остальные даже западные страны.

РФ уже отрезала Бензин, что далее? Если мы войдем в эпоху хаоса, курс взлетит быстрыми темпами, пока он спокойно реагирует.
+
+13
yarg
yarg
18 квітня 2019, 18:03
#
Если мы войдем в эпоху хаоса — курс это последнее что будет интересовать.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
18 квітня 2019, 20:02
#
Эпоха хаоса это эпоха людей. Когда дурачки обнаружат что ядреное оружие переоценено и не бахает как нада, дурачки уже будут порабощены.
+
0
AndriyUA
AndriyUA
19 квітня 2019, 0:48
#
Ну да, в западных странах полно дружественных России субъектов, которые только и ждут, когда же Украина оступится. А еще большее количество уставших, готовых спрыгнуть с противостояния.
+
0
yarg
yarg
19 квітня 2019, 8:31
#
Это не наше противостояние, а их. россия рвется побеждать «нато и пендосов». нами ограничивается только по причине слабости и бедности. Поэтому если упадем мы-это приведет тглько к возрастанию противостояния.
+
0
AndriyUA
AndriyUA
19 квітня 2019, 8:41
#
Тем не менее некоторые страны (Германия, Италия) часто блокируют и притормаживают принятие жестких санкций, попутно умудряясь получать дивиденды из этого противостояния. А всякие полезные идиоты (ультраправые, ультралевые и прочие сочувствующие РФ) вообще работают по принципу «чем хуже, тем лучше», разваливая ЕС.
+
0
yarg
yarg
19 квітня 2019, 9:23
#
Да. они надеются что все закончится до того как война дойдет до них. ну а полезные-это вообще отдельная тема…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися