Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 квітня 2019, 15:10

Виручка IBM вчергове знизилась. Акції компанії падають

За минулий квартальний період один з найбільших світових виробників програмного забезпечення заробив 18 мільярдів доларів. Після виходу звітності акції компанії IBM упали в ціні, так як інвестори очікували кращих результатів, повідомляє LBLV.

Показник чистого прибутку знизився на 5,4%, склавши 1,59 мільярда доларів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, виручка впала на 4,7% – до 18,18 мільярда доларів. Це вже третій квартал поспіль, коли фіксується зниження виручки. Експерти очікували, що показник досягне значення 18,46 мільярда доларів.

У зв'язку з тим, що прогнози аналітиків не виправдалися, акції компанії знизилися більш ніж на 3%. У корпорації зробили акцент на просуванні таких сегментів бізнесу як аналітика, хмарні обчислення, ПО та інше.

Чистий прибуток IBM в перерахунку на акцію склав 1,78 долара. Показник скоригованого прибутку на акцію склав 2,25 долара, що вище прогнозів аналітиків (2,22 долара за акцію).

У минулому кварталі технологічний гігант виплатив акціонерам 2,3 мільярда доларів. 1,4 мільярда доларів було отримано акціонерами через дивіденди, а ще 0,9 мільярда доларів – через викуп акцій.

Керівництво корпорації відзначає, що в першому квартальному періоді було зафіксовано збільшення виручки від хмарних обчислень. Також вказується, що підвищити рентабельність дозволили вкладення в високоприбуткові сегменти. За рік зростання виручки в області хмарних обчислень склало 10%.

З початку року цінні папери IBM виросли в ціні на 27,7%. Акції компанії входять в індекс Dow Jones, який виріс за цей час на 13,4%. При цьому після виходу звітності акції IBM впали. Аналітики LBLV вважають, що покупку акцій цього техгіганта поки слід відкласти, оскільки свій потенціал зростання вони вже вичерпали. Також не виключається, що в майбутньому цей актив може стати непоганою інвестицією.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися