Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2019, 15:36

Мінфін спростив реєстрацію касових апаратів

Мінфін затвердив нові порядки ведення реєстру примірників реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та реєстр центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ЦСО). Про це пише РБК з посиланням на ДФС.

Мінфін затвердив нові порядки ведення реєстру примірників реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та реєстр центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ЦСО).
Фото: vilne.org.ua

Що нового

  • Реєстрація РРО буде здійснюватися за спрощеною процедурою.
  • Досить однієї заяви, яке буде мати спрощену форму і її можна подати в електронній формі без додатків.

При цьому при реєстрації РРО виробник (постачальник) повинен внести відомості щодо:

  • примірника РРО, який їм поставлений для введення в обіг  - в реєстр примірників РРО;
  • центру сервісного обслуговування (ЦСО), якому надається право здійснювати технічне обслуговування та ремонт такої моделі РРО згідно з укладеним з виробником договором - в реєстр ЦСО
  • ЦСО повинен направити до ДФС в електронній формі повідомлення про укладення з суб'єктом господарювання — власником РРО договору про технічне обслуговування і ремонт реєстраторів розрахункових операцій.

До початку реєстрації РРО його власник повинен направити (подати) до контролюючого органу повідомлення про об'єкти оподаткування, об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які здійснюється діяльність, в якому надати інформацію про господарські одиниці, де буде використовуватися РРО.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися