Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2019, 12:13

Суд поставив крапку в суперечці «Філіп Морріс Україна» та ДФС

Судова справа між ДФС і «Філіп Морріс Україна» на 635 мільйонів гривень закрито внаслідок скасування податкових повідомлень-рішень. Про це повідомляє ЕП, посилаючись на прес-службу компанії.

Судова справа між ДФС і «Філіп Морріс Україна» на 635 мільйонів гривень закрито внаслідок скасування податкових повідомлень-рішень.
Фото: delo.ua

Що відомо

  • «Така справа є першою у практиці органів ДФС, і її результат є свідченням реальних кроків в напрямі змін і готовності ДФС реагувати на сигнали бізнесу для забезпечення його нормальної роботи», — ідеться в коментарі «Філіп Морріс».

Довідка

У 2015 році «Філіп Морріс Україна» почала застосовувати спеціальний митний режим переробки на митній території України для подальшого експорту продукції. Для цього компанія отримала відповідний дозвіл від Харківської митниці ДФС.

У межах цього режиму «Філіп Морріс Україна» отримала право на умовне звільнення від української ввізного мита та інших податків на імпорт матеріалів для переробки компанією сировини, продукція з якої підлягала реекспорту. Загальна вартість готової продукції склала 87 млн ​​євро.

Читайте також: ЗМІ дізналися, хто очолить податкову і митницю

У березні 2016 року, коли термін дії дозволу на застосування митного режиму переробки майже закінчився, податківці поставили під сумнів правомірність застосування спеціального митного режиму до операцій компанії.

За результатами перевірки компанія отримала податкові повідомлення-рішення на загальну суму 635 млн грн, що включає донарахування ввізного мита, додаткове ввізне мито, ПДВ, штрафів і пені.

Коментарі - 7

+
+8
Kanarej
Kanarej
17 квітня 2019, 13:27
#
А потом удивляемся, почему нет иностранных инвестиций…
+
+30
Veresoleg
Veresoleg
17 квітня 2019, 15:00
#
«налоговики поставили под сомнение правомерность применения специального таможенного режима к операциям компании»- да ладно? А того кто выдавал непосредственно разрешение прокуратура крутить начала уже, он же наверное нарушил закон? Одно без другого не бывает, так что на месте PM, надо бы ГФС через суд нагнуть, чтобы шапки полетели.
+
0
rredrred
rredrred
17 квітня 2019, 19:16
#
99% дел в судах из-за того что кому то что то вбачалось,
+
0
Veresoleg
Veresoleg
17 квітня 2019, 19:22
#
Можно просто всё в суды тянуть, ну а компании пусть уже доказывают что не виноваты. Удобненько, и аудиты делать никакие не надо. Одни покашляют, другие по закону или блату выбьют. Здабули.
+
0
Kanarej
Kanarej
17 квітня 2019, 20:11
#
Такое было не только с PM. Знаю об еще одной компании, которая занимается грибами, крупные иностранные инвестиции. Решили воспользоваться льготным режимом для сельхозпроизводителей. Они, в частности, изготовляют и продают компост (основа состоящая из торфа, куриного говна, соломы, и прочих добавок, на которой растут грибы). Пришла налоговая, привязалась, что нет у них компоста в списке, а значит это не сельхозпроизводство, и припаяли многомиллионные штрафы (кажется, там сумма исчислялась тоже сотнями милллионов гривен).
Проблема решилась, только когда вмешалось американское посольство.
+
0
Veresoleg
Veresoleg
17 квітня 2019, 20:25
#
Есть фирма такая, Импак. Они нормально так денег принесли как инвестиции, орехом-пекан промышляют. Так вот, орехи не выросли еще, а их уже решили подоить. За них ребятки из Чехии вписались, иначе бы уже будку Рошен построили на их территории.
При Яныке, точное такое же было- те кто были у кормушки, пытались отжать себе что могут. С одной стороны- стабильно плохо, с другой- ничего не поменялось =)
+
0
Kanarej
Kanarej
18 квітня 2019, 3:19
#
Зато «армія-мова-віра» :)
Кстати, очень хорошо накладывается на то что Онищенко рассказывал. Сначала бизнесу создаются проблемы, а потом заносят деньги в администрацию президента. Но если иностранцам часто есть кому заступиться, то за наших не впишется уже никто.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися