Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2019, 12:50

В Україні запрацював Єдиний рахунок для зарахування митних платежів

Українські митниці відсьогодні перейшли на обслуговування через єдиний митний рахунок на постійній основі. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.

Українські митниці відсьогодні перейшли на обслуговування через єдиний митний рахунок на постійній основі.
Фото: 24tv.ua

Що це дасть

  • Згідно з повідомленням, новий порядок перерахування до бюджету митних платежів дасть змогу значно зменшити час митного оформлення товарів, оскільки кошти будуть враховуватися в одній картці — особовому рахунку суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності.

Читайте також: Мінфін показав у слайдах, що дає єдиний казначейський рахунок ДФС

Також повідомляється, що Фіскальна служба створила окремий підрозділ щодо забезпечення функціонування єдиного рахунку, а також новий модуль автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» з адміністрування митних платежів на центральному рівні.

Як було раніше

  • Раніше в кожній митниці був власний рахунок для зарахування митних платежів, тому підприємець, який здійснював оформлення товарів в різних митницях, змушений був перераховувати митні платежі на кілька окремих рахунків.
  • Єдиний рахунок спрощує цю процедуру і дозволяє перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок Фіскальної служби.

Нагадаємо, що тестовий період роботи єдиного казначейського рахунку тривав з 23 січня 2019 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися