Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2019, 11:33

У передмісті Києва зростає попит на землю й котеджі

За підсумками першого кварталу 2019 року найбільшою популярністю серед покупців користувалися однокімнатні квартири, водночас помітно зріс попит на котеджі від 100 м2 і землю під приватне будівництво. Про це повідомив керуючий партнер AVM Development Group Владислав Кононов.

За підсумками першого кварталу 2019 року найбільшою популярністю серед покупців користувалися однокімнатні квартири, водночас помітно зріс попит на котеджі від 100 м2 і землю під приватне будівництво.
Фото: kapriz.kg

Що це означає

За словами Кононова, за вказаний період понад 75% покупок припали на однокімнатні квартири площею від 30 до 40 м2. Разом з тим, різко активізувалися покупці в сегменті котеджного будівництва і земельних ділянок.

«За 3 місяці поточного року на первинному ринку передмістя Києва, особливо в березні, значно збільшилася кількість покупців котеджів площею від 100 м2, а також охочих придбати земельні ділянки під індивідуальне будівництво. Зараз близько 12% покупців цікавляться саме цими сегментами нерухомості. За популярністю котеджі і земля майже зрівнялися з двокімнатними квартирами площею від 45 м2 до 60 м2», — сказав Владислав Кононов.

Інвестиції в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

Експерт зазначив, що «малюнок» купівельних переваг в передмісті столиці дещо видозмінився: якщо ще рік тому частка покупок котеджів не перевищувала і 5%, то зараз, з огляду на конкурентну ціну, що порівнюється з 3-кімнатною квартирою в передмісті площею до 100 м2 або 1-кімнатною в спальних районах Києва, покупці все більше цікавляться саме котеджами і землею.

Читайте також: Життя за Києвом: новий рейтинг забудовників столичного передмістя

На думку експерта, головним питанням для успішності таких проектів є грамотна концепція проекту, включаючи площу майбутніх будинків, а також вибір локації.

«Покупцям потрібні будинки невеликої площі переважно з цегли, при цьому клієнт вже не шукає подібні проекти в містах-супутниках. Найпривабливішими для нього є невеликі селища, такі як, Чабани, Щасливе, Ходосівка, розташовані на відстані від 5 до 10 км від Києва », — підсумував Владислав Кононов.

Коментарі - 2

+
+19
AleksandrBank
AleksandrBank
16 квітня 2019, 11:37
#
«На данный момент около 12% покупателей интересуются именно этими сегментами недвижимости.» — ключевые слова в статье, кто заметил — ИНТЕРЕСУЮТСЯ. Это не о чем.
+
0
Citadel
Citadel
17 квітня 2019, 9:12
#
Минфину приплачивают за контентую рекламу а народ хавает
Потому что он народ, закон паретто ещё никто не отменял
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися