Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 квітня 2019, 15:06

МВФ і Світовий банк запустили «навчальну» криптовалюту

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк дали старт приватному блокчейну і запустили так звану «квазікриптовалюту» Learning Coin в тестовому режимі. Про це пише Дело з посиланням на Financial Times.

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк дали старт приватному блокчейну і запустили так звану «квазікриптовалюту» Learning Coin в тестовому режимі.
Фото: chepicap.com

Що це означає

  • Learning Coin не є класичною криптовалютою і не має реальної вартості.
  • Цифрова монета створена виключно для навчальних цілей.
  • Проект Learning Coin, створений для вивчення можливостей блокчейна і цифрових активів, а монета доступна тільки співробітникам МВФ і Світового банку.
  • Автори проекту сподіваються, що новий проект повинен допомогти співробітникам правильно використовувати криптовалюту в реальному житті.

Financial Times не виключає, що після завершення тестування Всесвітній банк і МВФ будуть продовжувати використовувати блокчейн для створення смарт-контрактів або боротьби з відмиванням грошей.

«Блокчейн-технології і криптоактиви розвиваються надзвичайно швидко, як зростає і обсяг інформації, пов'язаної з ними. І центральні банки, і фінансові установи повинні визнати зростаючий дефіцит знань про ці технології серед законодавців, політиків і економістів», — заявили в МВФ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися