Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 квітня 2019, 16:30

Росія оштрафувала Facebook

Суд Таганського району Москви оштрафував Facebook на 3 тисячі рублів за відмову надати інформацію про локалізацію персональних даних російських користувачів сервісу на території РФ. Про це повідомляє «Інтерфакс-Росія».

Суд Таганського району Москви оштрафував Facebook на 3 тисячі рублів за відмову надати інформацію про локалізацію персональних даних російських користувачів сервісу на території РФ.
Фото: tvzvezda.ru

Що відомо

У матеріалах судової справи йдеться, що в ході листування Facebook і Роскомнадзору компанія пояснювала регулятору, що інфраструктура сервісів соцмережі влаштована таким чином, що «дані не сегментовані за географічною ознакою».

17 січня 2019 року Роскомнадзор отримав від Twitter і Facebook відповіді на запит про локалізацію даних росіян на території РФ. Однак очільник російського регулятора Олександр Жаров заявив, що відповіді не містили конкретики, тому щодо сервісів були складені адмінпротоколи.

Читайте також: Facebook залучить мільярд для власної криптовалюти

«Представники Facebook вдруге не з'явилися на засідання і, за даними суду, не надсилали клопотань про перенесення розгляду. У зв'язку з цим справу було розглянуто без них», — зазначає видання.

Довідка

  • З 1 вересня 2015 року в РФ діє закон про локалізацію персональних даних росіян на серверах всередині країни.

Коментарі - 1

+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
14 квітня 2019, 17:23
#
Сильно!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися