Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 квітня 2019, 15:31

ДФС оформила імпорт з розстрочкою ПДВ на 267 мільйонів

Станом на 1 квітня ГФС 77 раз оформила імпорт обладнання з застосуванням отриманих рішень з розстрочкою сплати ПДВ на суму 267 млн грн. Про це йдеться в повідомленні ДФС.

Станом на 1 квітня ГФС 77 раз оформила імпорт обладнання з застосуванням отриманих рішень з розстрочкою сплати ПДВ на суму 267 млн грн.
Фото: news.dtkt.ua

Що відомо

  • Розстрочка ПДВ надана платникам при ввезенні на митну територію України обладнання для власного виробництва підприємствами легкої промисловості, металообробної промисловості, харчової промисловості, будівельної галузі, медичного обладнання — на загальну суму 8,3 млн євро і 1,4 млн доларів.
  • З них по 48 заявкам рішення прийнято митницями за погодженням з ДФС, оскільки сума податку, заявлена до розстрочення, становить понад 1 млн грн.
  • При цьому за двома наданими рішеннями про розстрочення ПДВ суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності виконано зобов’язання у повному обсязі.

Читайте також: Українська митниця буде швидше оформляти експорт і імпорт

Найбільшу суму розстрочки надали Київська митниця – 1,8 млн євро та 712,5 тис. дол. США, Харківська митниця – 2,1 млн євро та Хмельницька митниця – 1,3 млн євро та 185,5 тис. дол. США (у валюті контракту).

Довідка

Відповідно до закону тимчасово, до 1 січня 2020 року, контролюючий орган за заявою платника податку надає розстрочення (рівними частинами) сплати ПДВ на термін, зазначений у заяві платника податку.

Однак це може бути не більше 24 місяців без нарахування відсотків і штрафів, визначених Податковим кодексом.

Головна мета цього рішення, як заявляли в Міністерстві фінансів, — створити сприятливі умови для оновлення основних фондів українських підприємств.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися