Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 квітня 2019, 11:08

Що буде з курсом в п'ятницю

У п'ятницю валютний ринок знову не залишить нікого байдужим.

У п'ятницю валютний ринок знову не залишить нікого байдужим.
Фото: politeka.net

З одного боку — триває активне зростання ліквідності в системі. На ранок 12 квітня коррахунки банків вже перевищили 57,5 млрд гривень, тобто знову збільшилися на 1.3 млрд. І цей гривневий навіс повинен рано чи пізно, але зіграти свою роль щодо збільшення курсової волатильності на міжбанку. Незважаючи на нерівномірність розподілу гривні у банків — спекулятивні очікування при такому обсязі ресурсів зростають.

З іншого — політичне життя кипить, кандидати продовжують обмінюватися аналізами, висловлюваннями про майбутнє країни і свої подальші дії після перемоги на виборах, борються в піарі в частині дати майбутніх дебатів, а також — оригінальності (неоригінальності білбордів). Коротше — загострення пристрастей вже досягло апогею і це при тому, що до самого дня виборів ще досить далеко. Ті, хто бачив у своєму житті вже багато — населення і бізнес — розуміють, що ситуація досить делікатна і поки не зрозуміло, що ж станеться після виборів.

В цьому випадку спрацьовує інстинкт самозбереження і багато хто воліє або закривати свої зовнішньоекономічні контракти і не поспішають заводити валютну виручку понад мінімальних для госпдіяльності обсягів (бізнес), або — намагаються купити валюту в тих обсягах, які можуть собі дозволити (населення).

Стан знервованності відчувається на всіх сегментах валютного ринку і при такому розкладі будь-яка «гаряча» або фейкова новина може серйозно відбиватися на поведінці учасників торгів.

Фінансисти вважають за краще в цій ситуації мати «синицю в руці, а не лелеку в небі» і на готівковому ринку працюють в форматі «з обороту», уважно спостерігаючи при цьому за поведінкою міжбанку та періодично міняючи цінники в обмінних пунктах. Бізнес же намагається на нариватися на валютні ризики і оперативно закривати свої зовнішні операції.

Як і практично всі дні цього тижня — протистояння курсових завдань та інтересів великих гравців продовжить сьогодні формувати загальний тренд на міжбанку, а поведінка і головне — настрій першої двадцятки найбільших клієнтів банківської системи — буде формувати курсової тренд протягом дня.

Ми прогнозуємо на п'ятницю зниження обсягів операцій в межах до 380-400 млн доларів при укладанні до 450-470 угод за рахунок ефекту закінчення робочого тижня і продовження спроб розгойдування міжбанку.
Якщо раптом на торгах з'явиться ситуативний надлишок валюти (у що ми особливо не віримо) — НБУ буде поповнювати резерви, викуповуючи його через Matching.

Коридор по долару в п'ятницю за нашими розрахунками буде знаходитися в межах 26,60 — 26,85 гривень із загальним настроєм на часту і оперативну зміну тренда в разі будь-яких істотних економічних або політичних новин.

Котирування готівкового валютного ринку:

Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,57- 26,75 і продаж 26,78-27,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,80-26,82 гривень та продаж 26,90-26,95 гривень.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Автор:
Олексій Козирев
Аналітик Олексій Козирев
Пише на теми: Валюта, цінні папери, інвестиційні проєкти, кредитування, міжнародні валютний та фондовий ринки, фінансові стартапи

Коментарі - 14

+
+71
AleksandrBank
AleksandrBank
12 квітня 2019, 11:23
#
12.04.2019
Сегодня утром отхожу еще от просмотра программы «Право на владу» 1+1, куда пришел Президент, и то какую ему «ванную» устроили. Зеленский даже по телефону вышел на связь, я был в легком шоке от его толкований, как всегда нес бред. Президент держалка как Президент, позавидовал бы и Путин от такого приема и накала страстей. Советую посмотреть до момента когда Президент ушел, он долго отвечал и дисскусировал. Понимаю рейтинги, выбираем реально «кота в мешке». Может для Украины это судьба, а может и шанс, посмотрим.

Вернемся в нашей любимой гривне, сегодня пятница. Как всегда клиенты не особо любят покупать валюту в этот день. Остатки у нас почти не изменились, они на высоком уровне 57,5+ млрд.грн. Но «чудо природы» у нас и сегодня произойдет, должно быть спокойно и гривна должна достойно выстоять этот день. Помешать этому может НБУ, но он по идее будет в тихом режиме спокойно покупать. Клиенты по идее не должны сегодня вздергивать курс вверх, хотя сегодня будут игры в две стороны, качели уже начались. Опасности в этом нету пока.

Доллар 26,63-26,83
Евро 30,14-30,36
Рубль 0,4133-0,4159
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/120810/
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
12 квітня 2019, 13:28
#
Все очень спокойно, легкие колебания:

Доллар 26,70-26,73
Евро 30,20-30,25
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
12 квітня 2019, 17:01
#
С 13.00 полный штиль.
Курс 26,70-26,73 думаю рынка почти нет.

+
+37
Toxa David
Toxa David
12 квітня 2019, 12:12
#
Голосовал за Зеленского но нужно отдать должное и Порошенко в студии 1+1 «Президент держался как Президент» — достойно, хоть и воспользовался шансом давления на прокурора. Эх его бы ум, волю, умные мысли да перевести в дела на благо Украины а не на собственное обогащение и обогащение друзей, сослуживцев, банкиров и олигархов (близкого круга). Но это так, мечты. Интересно какой курс будет при Зеленском если тот выиграет выборы. Может Минфину провести опрос? Например через 20дней после выборов, через 100дней, через год? Кто угадает?
+
+99
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
12 квітня 2019, 12:41
#
Мені Зеленський раніше подобався більше. Він поки що ніхто і звати його ніяк, щоб так себе вести. Цим він відштовхує багато поміркованих людей, які не звикли відповідати хамством на будь-які закиди. Порошенко спокійно вислухав його, а той в свою чергу постійно перебивав і врешті решт, кинув слухавку.
Риторика Зелі про те, що країна розділена не йде ні в які рамки. Це подібно до того, коли у вас на руці рана тижневої давності, почала затягуватися, а лікар приходить, суне туди палець, колупається і так співчутливо промовляє, ну у вас тут рана, вам боляче, але не переживайте, ми вас вилікуємо. Встає і йде далі, не кажучи, чим буде лікувати, які процедури планує і з ким буде проводити консиліум. Просто на другий день знову приходить і повторює все.
Склалося таке враження, що його політтехнологи кажуть, ось воно, Вова, ми вже майже пройшли, треба дотиснути, треба скандал тримай інтригу, як ти вмієш. Чим дотиснути, та тим самим розподілом, Янукович же зіграв на цьому, і в нас вийде. І ось Вова вже користується методами влади, його потихеньку починають оточувати люди Коломойського, може і ще чиїсь… А потім через сто днів після інавгурації йому зателефонує Свинарчук і запитає, що робити з… І пішла вода в хату. Грань непомітна і тонка, переступивши її назад вороття не буде. А він в політиці — немовля в океані акул, сам не зоглядиться як стане таким, як всі. Це за умови, що він прийшов не таким. Інакше ще простіше і швидше перетвориться в кращому випадку в Ющенка.
+
+21
AndriyUA
AndriyUA
12 квітня 2019, 15:12
#
У мене, на основі останніх подій, складається враження, що люди Коломойського його вже давно оточують. Вони його на президентство і підштовхнули і зараз скеровують. Звідси і його невпевненість і страх перед журналістами. Він боїться висловлювати і відстоювати свою позицію, бо в нього і немає своєї позиції.
+
+6
nomer
nomer
12 квітня 2019, 15:42
#
А по факту так і буде. В травні почнеться піар, конкретики не побачимо, адже вибори у ВР, а персоналійтак і ніхто не побачив. Рішення з МВФ будуть тягнути скільки можливо і з «тарифи піднімали не ми», а під осінь у ВР, «ми хотіли, а нам не дають», от коли буде — більшість зробимо рай, а час буде йти.
І в один момент, якщо людина зі сторони подивиться, без емоцій і побачить, «що при владі всі ті ж персонажі». Тільки тоді фінансово вже будуть зовсім інші розклади і зовсім інша оцінка теперішнього періоду.
Так у нашій історії відбувається з певною періодичність. Більш об'єктивна оцінка приходить лише з часом, а на початку працює емоції і віра у своє щасливе майбутнє, яке у кожного індивідуальне.
+
0
Вася Васечкин
Вася Васечкин
12 квітня 2019, 14:20
#
Тримався то Порошенко дійсно гарно, але чи звернули ви увагу що після обіцянки більше не ставити на ключові посади бізнес-партнерів, коли Кулик розповів про історію з підозрами трьом його друзям, як він їх захищав та нападав на Кулика. Зараз не про Кулика це окрема розмова, а саме про те що Порошенко про все в курсі і своїх не здає попри обіцянки посадити трьох свої друзів.
+
+12
AndriyUA
AndriyUA
12 квітня 2019, 15:06
#
Схильність Порошенка до схем і гальмування реформ вже ні для кого не секрет. Якщо, якимось чудом, йому вдасться залишитись президентом, то потрібен максимальний тиск громадськості і журналістів для того, щоб змусити його боротися з корупцією.
+
0
Евгений Ник
Евгений Ник
12 квітня 2019, 19:04
#
А Ви жартівник) У нас ідуть в президенти — не для того, щоб боротись з корупцією, а щоб її ОЧОЛИТИ!!!
+
0
Евгений Ник
Евгений Ник
12 квітня 2019, 19:05
#
Хіба ми можемо дозволити таку відповідальну справу — людині без досвіду!?)
+
0
AndriyUA
AndriyUA
12 квітня 2019, 19:17
#
Відсутність досвіду — не єдиний і не основний мінус Зе. Найбільша проблема, що про нього ніхто і нічого не знає. А те що зараз дізнаємось — м'яко кажучи, не дуже радує. Це якщо коротко.

Наприклад, за того ж Вакарчука, я б проголосував без проблем, хоча у нього нульовий досвід.
+
0
Евгений Ник
Евгений Ник
15 квітня 2019, 12:06
#
А є варіанти?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 квітня 2019, 12:17
#
Пусть учится плавать в болоте политики, или утонет. Все просто. Просто давайте заранее не брать его за голову и не топить. Он пока очень близко к сердцу все воспринимает.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися