Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 квітня 2019, 15:19

ФГВФО планує достроково виплатити частину боргу Мінфіну

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує достроково погасити частину боргу перед Міністерством фінансів на суму 10 мільярдів. Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує достроково погасити частину боргу перед Міністерством фінансів на суму 10 мільярдів.
Фото: epravda.com.ua

Що відомо

  • Нещодавно Фонд достроково погасив частину боргу перед Мінфіном на 3,25 млрд грн, що допоможе йому заощадити на відсотках близько 400 мільйонів на рік.
  • Зараз Фонд шукає радника, який розробить програму реструктуризації боргу. Проект буде профінансовано ЄБРР, який виділив на це 1 млн євро, уточнив голова ФГВФО.

«Хочемо якнайшвидше закрити борг ще на 10 млрд грн, це найдорожчі папери», — сказав Ворушилін.

Читайте також: Фонд гарантування наростив активи до 13,9 мільярда

За його словами, Фонд залишається винен Мінфіну 55 мільярдів гривень. Це гроші, які ФГВФО залучав у розпал «банкопаду» під виплату вкладникам банків-банкрутів.

«Це від початку дивна ситуація: Фонд повинен платити ринкові відсотки за борг, залучений під наслідки кризи, опосередковану відповідальність за який несе вся держава. Нацбанк, відповідальний за стан банківської системи, наприклад, отримав від нас 5 млрд грн відсотків», — зазначив Ворушилін.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися