Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 квітня 2019, 13:26

З початку року нафта подорожчала на 32%

Нафта марки WTI показала максимальний квартальний приріст за останнє десятиліття. На думку аналітиків, ціна на американську нафту продовжить рости. Фахівці LBLV розповіли, як отримати вигоду з ситуації і заробити на акціях.

З початку року нафта WTI подорожчала на 32%, тоді як товар під маркою Brent збільшився в ціні на 24,6%. На ринок позитивно впливають санкції США щодо Венесуели і Ірану, а також зниження нафтовидобутку країнами ОПЕК+. Незважаючи на негативну динаміку зростання світової економіки, викликану невирішеним торгово-економічним конфліктом між США і КНР, на ринку зберігається позитивний настрій.

Чому вартість нафти збільшується?

Як відзначають аналітики, американські нафтовидобувачі сповільнили виробничий процес. У Міненерго США повідомили, що видобуток нафти в січні знизився до 11,9 млн бар. / добу. Також відзначається скорочення числа бурових установок до мінімального рівня за рік. У першому кварталі поточного року кількість бурових вишок зменшилась на 69 штук.

Сприяють зростанню цін на нафту також новини щодо посилення санкцій в Ірані та Венесуелі. У Штатах стежитимуть за тим, щоб Малайзія і Сінгапур вказували на спроби Ірану обійти американські санкції. Також у США загрожують ввести санкції для нафтопереробних заводів, які не хочуть відмовлятись від венесуельської нафти.

Прогноз аналітиків

Незважаючи на те, що світова економіка показує тенденцію до зниження, а це може опустити нафтові котирування, експерти відзначають, що ціна на нафту буде поступово підвищуватися. Новий квартал почнеться зростанням котирувань. Аналітики вважають, що другий квартальний період підніме ціни на Brent і WTI до 73 дол. і 65 дол. за барель відповідно.

Як заробити на акціях?

Разом з ростом нафти відзначається також підвищення котирувань великих нафтовидобувних компаній. У першому кварталі відзначається зростання акцій такої компанії як Baker Hughes, цінні папери якої подорожчали на 41,6%. Більшість аналітиків радять купувати акції цієї компанії, оскільки очікують побачити їх зростання ще на 15%, до 31,89 долара.

Також фахівці LBLV вказують на перспективу зростання акцій компанії Phillips 66. У першому квартальному періоді вони подорожчали на 16%, але до кінця року очікується їх зростання до 26%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися