Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 квітня 2019, 15:14

Нацбанк по-новому визначатиме справедливу вартість ОВДП

Нацбанк змінив підхід до визначення справедливої вартості державних облігацій (ОВДП), які перебувають у його власності, або тих, які він приймає в якості забезпечення виконання зобов’язань. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Нацбанк змінив підхід до визначення справедливої вартості державних облігацій (ОВДП), які перебувають у його власності, або тих, які він приймає в якості забезпечення виконання зобов’язань.
Фото: stockworld.com.ua

Що змінилося

Про модель Свенссона

Під час тестування параметрична модель Свенссона показала найменші відхилення модельної дохідності від дохідності, визначеної на основі угод з найліквіднішими паперами на вторинному ринку, зокрема з ОВДП із залишковим строком до погашення до 6 місяців і середньостроковими ОВДП зі строками до погашення від 3 до 5 років.

Читайте також: Де вигідно купувати ОВДП

Індикативний показник справедливої вартості ОВДП, визначеної за новою методикою, НБУ використовує, коли розраховує обсяг забезпечення під час надання банкам кредитів рефінансування та за договорами про зберігання запасів готівки. Цей показник також транслюється у торгових системах Bloomberg та Refinitiv (Reuters) і є орієнтиром для інвесторів під час купівлі цінних паперів.

Після переходу до використання моделі Свенссона Нацбанк також продовжить довідково публікувати криві безкупонної дохідності, побудовані для гривневих ОВДП із застосуванням параметричної моделі Нельсона-Сігела.

Коментарі - 1

+
+15
bonv
bonv
2 квітня 2019, 15:50
#
Сьогодні знову вкладуться в ОВГЗ…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися