Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 квітня 2019, 11:12

Китай надасть Нафтогазу страхове покриття на мільярд доларів

Державне експортно-кредитне агентство КНР Sinosure і НАК Нафтогаз України уклали Меморандум про надання страхової квоти на 1 млрд дол, що дозволить залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми. Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

Державне експортно-кредитне агентство КНР Sinosure і НАК Нафтогаз України уклали Меморандум про надання страхової квоти на 1 млрд дол, що дозволить залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми.
Фото: biz.nv.ua

Що це означає

Страхове покриття Sinosure не вимагає державної гарантії, а отже Нафтогаз не збільшуватиме навантаження на держбюджет України для залучення 1 млрд дол інвестицій в галузь.

Що це дасть

  • У Нафтогазі планують на першому етапі під страхове покриття від КНР залучити близько 160 млн дол для фінансування діючих контрактів Укргазвидобування з китайськими корпораціями, котрі поставляють бурове обладнання та здійснюють бурові роботи «під ключ».
  • На другому етапі планується направити близько 800 млн дол на інші проекти групи Нафтогаз, які найближчим часом будуть узгоджені з китайською стороною.

Корпорація Sinosure — державне експортно-кредитне агентство КНР, працює по моделі OECD.

Сума застрахованих корпорацією ризиків на кінець 2017 року становила близько 3,4 трлн дол, її кредитний рейтинг прирівнюється до суверенного рейтингу КНР.

Коментарі - 6

+
0
Григорий П
Григорий П
2 квітня 2019, 13:48
#
Китай одолжил на покупку своего оборудования и услуг
+
0
bonv
bonv
2 квітня 2019, 16:34
#
Залучення 1 млрд дол інвестицій
+
0
Zhmunya
Zhmunya
2 квітня 2019, 17:18
#
Покупка оборудования в долг, так как риски по его возврату лежат на Нафтогазе, а не инвесторе.
+
0
bonv
bonv
2 квітня 2019, 19:10
#
Боргове фінансування і прямі інвестиції…
+
0
Zhmunya
Zhmunya
2 квітня 2019, 21:17
#
Кто инвестор, что он инвестирует и что получит в итоге?
+
0
bonv
bonv
2 квітня 2019, 22:59
#
Ми отримуємо 1 млрд дол інвестицій, частково в бурове обладнання та здійснення бурових робіт «під ключ» для АТ «Укргазвидобування»… Там написано…

Група Нафтогаз вже має досвід успішного співробітництва з Sinosure. В 2018 році завдяки страховому покриттю від Sinosure для Укргазвидобування було придбано 13 бурових верстатів вартістю біля $140 млн з відстроченням платежу на 5 років. Інвестиція у видобувну галузь України.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися