Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 квітня 2019, 9:58

В Україні можуть запровадити е-систему у сфері будівництва

В Україні можуть запровадити Єдину державну електронну систему в сфері будівництва. Про це пише ЕП.

В Україні можуть запровадити Єдину державну електронну систему в сфері будівництва.
Фото: censor.net.ua

За словами керівника сектора Будівництва, член правління Офісу ефективного регулювання Олени Шуляк, Мінрегіон ініціював відповідну робочу групу, яка виробила дане рішення.

Що це значить

  • Єдина державна система в сфері будівництва буде складатися з трьох частин.

Перша частина — це «електронний кабінет», друга — «Реєстр будівельної діяльності», де буде оброблятися і зберігатися вся технологічна інформація, а третя — відкрита частина для громадськості «Публічний портал», де можна буде ознайомитись з усією інформацією, що міститься в реєстрі.

 Інвестиції в нерухомість. Об'єкти Київміськбуду

Що це дасть

  • Дана система, по суті, «прибере» пряме спілкування забудовника і чиновника, що призведе до більш прозорої діяльності, наприклад, Державної архітектурно-будівельної інспекції.
  • Громадськість буде бачити терміни розгляду документів, підстави для відмов у видачі дозволу на проведення будівельних робіт.
  • Електронний кабінет також дозволить забудовнику без праці і бюрократичних зволікань, за необхідності, оскаржити будь-яке рішення держорганів
  • Завдяки Єдиній державній електронній системі покупець житла зможе побачити всю актуальну інформацію про об'єкт будівництва, починаючи від отримання забудовником містобудівних умов і обмежень аж до введення об'єкта в експлуатацію.

Експерт також повідомила, що впровадити цю систему можна в найкоротші терміни, якщо буде політична воля як Міністерства регіонального розвитку, так і народних депутатів.

Після прийняття законопроекту електронна система буде запущена в 2 етапи: протягом 1 року запрацюють функції, пов'язані з експертизою проектної документації, отримання різного роду сертифікатів, проведення техінвентаризації та ін., а другий етап — отримання вихідних даних, містобудівних умов і обмежень, технічних умов — буде запущений протягом 2 років.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися