Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 березня 2019, 18:13

Рада фінстабільності розповіла, що впливає на курс гривні

Рада з фінансової стабільності констатувала, що з кінця 2018 року окремі ризики для стабільності фінансової системи України знизилися. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Рада з фінансової стабільності констатувала, що з кінця 2018 року окремі ризики для стабільності фінансової системи України знизилися.
Фото: Facebook

Основні чинники


«Надходження експортної виручки і збільшення портфельних інвестицій нерезидентів в ОВДП сприяють помірному зміцненню гривні. Банківська система також демонструє стабільну і прибуткову діяльність», — ідеться в повідомленні.

Разом з тим учасники відзначили, що в 2019 році зростання економіки сповільниться через ослаблення зовнішнього попиту і необхідність дотримуватися жорсткої монетарної та фіскальної політики, завдяки чому триватиме зниження інфляції. Серед ключових ризиків — більш стрімке уповільнення світового економічного зростання і темпів зростання країн — торговельних партнерів України, а також можлива несприятлива динаміка на товарних ринках.

Читайте также: Фінкомпаніям дозволили встановлювати власний валютний курс

Рада фінстабільності обговорив питання зниження обсягу непрацюючих кредитів в банківському секторі, а також відзначив роботу протягом минулого року Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку, спрямовану на скорочення обсягів проблемної заборгованості. Темпи скорочення такої заборгованості в останньому найбільші. Ця робота здійснювалася, зокрема, з урахуванням оприлюднених в кінці 2018 року рекомендацій для держбанків по роботі з NPL. Учасники ради наголосили, що проблема NPLs на балансах держбанків повинна бути остаточно розв'язана протягом 2019 року.

Також у ході ради обговорили питання реструктуризації заборгованості ФГВФО перед Мінфіном. Учасники підтримали думку, що розв'язання проблеми надмірного боргового навантаження на Фонд має бути комплексним і потребує окремої законодавчої ініціативи.

Коментарі - 5

+
+30
bonv
bonv
29 березня 2019, 20:04
#
Нормально пристроїлись,, на фото:)…
+
+15
Nordic
Nordic
29 березня 2019, 20:05
#
На фото — сами-же ржут от своей фееричной ахинеи.
+
+30
bonv
bonv
29 березня 2019, 20:10
#
Плохое состояние платежного баланса обычно выливается в сокращение валютного потока в страну. И как следствие — в девальвацию гривны. Пока чиновники поддерживают нацвалюту за счет привлечения новых долгов: иностранцы раскупают внутренние гривневые гособлигации Минфина, заводя в Украину доллары и продавая их на межбанке. Однако, как только эта валюта перестанет поступать (по политическим причинам или из-за снижения учетной ставки НБУ), курс доллара может начать расти. Или нет:)
Пока наши власти активно выкупают американскую валюту, заводимую западными инвестфондами под покупки наших ОВГЗ, и платят ею кредиторам.
+
+15
Григорий П
Григорий П
30 березня 2019, 0:24
#
Пока наши власти активно выкупают американскую валюту, заводимую западными инвестфондами под покупки наших ОВГЗ, — вс хорошо. А вот когда они пойдут сдавать ОВГЗ, а доллара нет, — тогда может резко и поплохеть нам
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 квітня 2019, 10:20
#
Новый блог на апрель
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/120810/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися