Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 березня 2019, 14:26

Fitch оштрафували на рекордну суму

Європейське управління з цінних паперів і ринків наклало штраф на рейтингове агентство Fitch в розмірі 5,1 млн євро за порушення правил роботи на фінансовому ринку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на фінрегулятора ЄС.

Європейське управління з цінних паперів і ринків наклало штраф на рейтингове агентство Fitch в розмірі 5,1 млн євро за порушення правил роботи на фінансовому ринку.
Фото: rbc.ua

Зазначено, що з червня 2013 року по квітень 2018 року 20% Fitch належали фізособі (акціонеру агентства) через компанію, що знаходиться у Франції. Також цей акціонер входив до складу рад директорів трьох компаній, які числилися в рейтингу «дочок» Fitch.

«ESMA виявило, що три дочірні компанії Fitch порушили вимоги про конфлікт інтересів у ході рейтингових заходів, проведених в період з 2013 по 2015 рік щодо компаній, в яких акціонер Fitch був членом рад директорів», — пояснює фінрегулятор.

Повідомляється, що «дочкам» агентства виписали штрафи: Fitch UK — в 3,1 млн євро, Fitch France — в 812 тис. євро, в Fitch Spain — 1,1 млн євро.

Видання Financial Times зазначає, що виписаний Fitch штраф є рекордним.

Коментарі - 2

+
+10
AleksandrBank
AleksandrBank
29 березня 2019, 15:21
#
Коррупция чистой воды.
+
+37
Дмитрий Сергеенко
Дмитрий Сергеенко
29 березня 2019, 15:58
#
Европейская коррупция такая теплая, такая ламповая. Небольшой пакетик акций через Французскую компанию, влияние на дочернюю компанию, членство в совете директоров еще где-то. И так аккуратно через четвертую компанию все организовано. И влияние не докажешь (а было оно, влияние?), разве что конфликт интересов прослеживается. И то поймали!!!
Тяжко им там, приходится работать сложно, тонко, изобретательно.
Нормально ведь как — поймали коррупционера, а потом те кто поймали долго оправдываются — почему поймали, почему сейчас, почему именно они поймали, а не те кому положено, почему поймали когда уже общественность их носом ткнула.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися