Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 березня 2019, 11:25

Поштових операторів зобов'язали дотримуватися вимог щодо переказів

Нацбанк планує поширити вимоги щодо операцій із приймання готівки в гривні для подальшого її переказу на операторів поштового зв’язку, які отримали ліцензію НБУ на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі – ліцензія на переказ). Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Нацбанк планує поширити вимоги щодо операцій із приймання готівки в гривні для подальшого її переказу на операторів поштового зв’язку, які отримали ліцензію НБУ на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі – ліцензія на переказ).
Фото: epravda.com.ua

Що це означає

  • Наразі питання щодо здійснення операцій із приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу регулюються постановою Правління НБУ, норми якої поширюються на банки, небанківські фінансові установи, які відповідно до законодавства України отримали ліцензію на переказ і є платіжними організаціями та/або учасниками платіжної системи, комерційних агентів банків – юридичних осіб, які уклали агентські договори з банками.
  • Вказані зміни містить проект постанови Правління НБУ від 12 лютого 2013 року № 42, що пропонується для громадського обговорення.
  • Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 1 травня 2019 року на поштову та електронні адреси НБУ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися