Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2019, 18:33

Фонд енергоефективності та Укргазбанк профінансують утеплення багатоповерхівок

Фонд енергоефективності та IFC вибрали Укргазбанк фінансовим партнером запуску пілотного проекту «Перші ластівки». Ця програма спрямована на проведення комплексних енергоефективних заходів для перших 15 ОСББ, які отримають гранти. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр ЖКГ Геннадій Зубко.

Фонд енергоефективності та IFC вибрали Укргазбанк фінансовим партнером запуску пілотного проекту «Перші ластівки».
Фото: unian.net

Що це дасть

  • Програма націлена на те, щоб підвищити енергоефективність і зменшити енергоспоживання в житловому секторі.

«Підписана угода дає старт фінансуванню перших 15 проектів в ОСББ — »Перші ластівки«, які тестують процедури Фонду енергоефективності», — зазначив Зубко.

Також він додав, що робота Фонду повинна допомогти Україні відмовитися від імпорту газу протягом трьох років. Загальне фінансування 15 проектів в ОСББ становить близько 40 млн грн.

«Якщо країна рухається в напрямі збільшення видобутку газу, то завдання житлового сектору - зменшити енергоспоживання вдвічі. І Фонд — це ще один ключовий інструмент, який буде надавати не тільки фінансову, а й технічну підтримку в цьому напрямі», — додав Зубко.

Коментарі - 1

+
0
Andrey M
Andrey M
29 березня 2019, 10:36
#
Вот это «новость»:)
IQ Energy в сотрудничестве с ОТР, УкрСибом, Агриколем и Авалем выдали намного больше кредитов ОСББ с компенсацией в 40% от суммы кредита. А по Ф.Л. только ОТР и УкрСиб за прошлый год выдали каждый больше 500 млн грн.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися