Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2019, 15:16

Нафтогаз узгоджуватиме з Кабміном усі великі угоди

Кабмін зобов'язав Нафтогаз узгоджувати з ним великі комерційні угоди, які укладають дочірні компанії Нафтогазу, доки уряд не затвердить фінансовий план компанії на 2019 рік. Відповідні вимоги містяться в опублікованій постанові уряду, передає «Громадське».

Кабмін зобов'язав Нафтогаз узгоджувати з ним великі комерційні угоди, які укладають дочірні компанії Нафтогазу, доки уряд не затвердить фінансовий план компанії на 2019 рік.
Фото: novynarnia.com

Що це означає

  • Такий порядок затвердження масштабних комерційних угод діятиме до того часу, як уряд затвердить фінансовий план Нафтогазу на 2019 рік.
  • Зазначається, що відсутність фінансового плану наразі заважає Нафтогазу розпочати процес зі встановлення газових лічильників.

Довідка

Нафтогаз — газовий монополіст на ринку України. Компанія має велику кількість дочірніх компаній, серед яких Укртрансгаз (що забезпечує транзит газу через Україну), Укргазвидобування (який забезпечує видобуток 75% українського газу) тощо.

У межах європейських вимог компанію мають трансформувати та розділити на дві компанії, одна з яких буде відповідальною за всю газотранспортну систему України.

Читайте також: Ніякого зниження ціни на газ в Україні не буде — Коболєв

20 березня в уряді продовжили контракт з Андрієм Коболєвим на рік, але конкурс на нового голову компанії проведуть у 2020 році.

Водночас Кабмін звузив повноваження наглядової ради Нафтогазу, залишивши за собою право звільняти голову компанії (раніше це могла зробити лише наглядова рада).

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
28 березня 2019, 15:21
#
Обмеження по ділу.
+
+21
Григорий П
Григорий П
28 березня 2019, 16:22
#
Кто скажет, причем здесь Нафтогаз к установке газовых счетчиков, если нам газ продает Фирташ? Или прибыль Фирташу, а государство будет спонсировать счетчики?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися