Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2019, 11:00

VR Capital інвестує в вітроенергетику України

Американська компанія з управління активами VR Capital Group вивчає можливості інвестування у вітроенергетику України і нині розглядає кілька проектів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Американська компанія з управління активами VR Capital Group вивчає можливості інвестування у вітроенергетику України і нині розглядає кілька проектів.
Фото: eenergy.media

Що це означає

«Ми почали вивчати „зелений“ сектор в Україні з проектів у вітроенергетиці. Із певних причин ми переключилися на сонячні електростанції, ці об'єкти здавалися доступнішими для реалізації на той момент. Однак ми надалі працюємо над „вітром“, для нас це також цікаво і привабливо, сподіваємося, що в недалекому майбутньому зможемо побудувати в Україні і вітроелектростанції (ВЕС)», — розповів президент VR Capital Group Річард Дейтц.

  • У березні було запущено Кам'янець-Подільську сонячну електростанцію (СЕС), співінвесторами якої на паритетних засадах стали VR Capital Group та українська група ICU.
  • На цих самих умовах побудовано ще одну СЕС у Херсонській області, яка найближчим часом почне працювати.
  • До кінця літа в Миколаївській області розпочне роботу третій спільний з ICU проект — СЕС, що складається з 11 об'єктів сумарною піковою потужністю близько 127 МВт.

«Отже, загальна потужність трьох наших партнерських проектів, які буде запущено цього року, — 225 МВт, а загальні інвестиції — на рівні 180 млн дол.», — підсумував президент VR Capital Group.

Він назвав дуже вдалим перший досвід реалізації проектів у реальному секторі України, відзначивши відсутність нюансів, через які традиційно виникає занепокоєння інвесторів. Зокрема, своєчасне митне оформлення імпортного обладнання та повернення ПДВ.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 березня 2019, 11:07
#
Сейчас очень многие заходят в это направление.

Пора бы и других направлениям Американцам зайти в Украину. Пора у нас автомобили собирать, телефоны Apple, электронику, логистика, фарм заводы…
+
+15
Strain
Strain
25 березня 2019, 11:22
#
Давайте без фарм. заводов. Там химия и отходов много. А зная наших чинушей — вся эта грязь в итоге будет где нибудь в Днепре.
+
+15
bonv
bonv
25 березня 2019, 11:35
#
Сподіваюсь це інвестиції не з офшорів?:):)…
+
0
bonv
bonv
25 березня 2019, 11:36
#
Реальний сектор України і реальні інвестори…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися