Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2019, 11:48

Як платити менше за кредитом готівкою

Разом з весняною відлигою оживає і кредитний ринок. Хтось починає ремонт в квартирі або будівництво на дачі, комусь не вистачає грошей на купівлю техніки, меблів або «іномарки» з пробігом. Ритм життя прискорюється, люди більше часу проводять поза домом, зростають їхні споживчі апетити.

Наближення вступної кампанії та пори відпусток також впливають на настрої українців. Одним гроші потрібні на оплату підготовчих курсів і репетиторів, інші вже мріють про літні подорожі — починають бронювати перельоти, готелі або купують туристичне спорядження.

Звичайно, можна спробувати оплатити всі витрати за рахунок ліміту за кредитною картою. Але це не зовсім зручно. Кредитку раціональніше використовувати для запозичень на короткий термін, не виходячи за межі пільгового періоду, який в середньому становить близько 55 днів. Кредитні карти з опцією розстрочки, призначені для оплати цільових покупок, також не завжди допоможуть. Тому оптимальним рішенням часто виявляються саме кредити готівкою, які можна витратити як душа забажає.

«Мінфін» вирішив подивитися, що нового з'явилося на ринку кеш-кредитів цієї весни і скільки коштують такі позики.

Головний недолік кредитів готівкою — це порівняно високі ставки. Але це правило працює не завжди. Якщо не порушувати умови договору, можна отримати від кредитора хорошу «знижку».

Знижка за пунктуальність

«Лояльність зростає — платежі зменшуються» — під таким девізом Альфа-Банк Україна просуває кредити готівкою. Ця пропозиція може стати знахідкою для дисциплінованих клієнтів. Позичальники, які протягом року жодного разу не прострочили платіж, після закінчення 12 місяців можуть розраховувати на зниження ставки на 5%. Через 24 місяці вартість обслуговування боргу знижується ще на 5%.

Економія для лояльних клієнтів може скласти цілих три 3 щомісячних платежу.

Термін, на який можна оформити в Альфа-Банку Україна кредит готівкою і отримати знижку за своєчасну оплату, складає 48 місяців (4 роки).

Ориентировочный расчет выплат по кредиту наличными Альфа-Банка Украина в рамках кампании «Лояльность растет – платежи уменьшаются» для кредита на 36 месяцев на сумму 100 тыс. грн*

Максимальна сума кредиту готівкою — 500 тис. грн. Це помітно більше, ніж ліміти за кредитними картами і розстрочками платежів, які в різних банках становлять від 25 тис. грн до 200 тис. грн. Тобто при великих витратах, таких як ремонт, будівельні роботи, благоустрій ділянки або покупка бу автомобіля, кредит готівкою Альфа-Банку Україна може стати одним з небагатьох доступних на ринку рішень.

Реальна річна відсоткова ставка за кредитами готівкою в Альфа-Банку залежить від обраного продукту, суми і терміну кредитування. Вона може складати від 34% до 63% — це цілком відповідає ринковому рівню.

Без довідки про доходи можна отримати кредит до 50 тис. грн. Від позичальника потрібно тільки паспорт та ідентифікаційний код.

Для отримання від 50 тис. грн до 100 тис. грн доведеться підтверджувати свою платоспроможність. Окрім довідки про доходи за останні 6 місяців, Альфа-Банк Україна готовий розглянути виписку із зарплатної картки, відкритої в Альфа-Банку, або виписку з пенсійного фонду про виплату пенсії за півроку.

Орієнтовний розрахунок виплат за кредитом готівкою Альфа-Банку Україна в рамках кампанії «Лояльність зростає — платежі зменшуються» для кредиту на 36 місяців на суму 100 тис. грн *

-

до 12 місяців

до 24 місяців

до 36 місяців

Виплачена сума з урахуванням переплати, тис. грн

щомісячний платіж, тис. грн

5,823

65,823

5,823

209,626

щомісячний платіж, тис. грн в разі зниження ставки на 5%

5,823

5,615

5,497

202,913

Економія

6,736

*Розрахунки Мінфіну за допомогою калькулятора Альфа-Банку. Дані є орієнтовними

Для отримання кредиту на суму від 100 тис. грн до 500 тис. грн також може знадобитися копія трудової книжки, згода чоловіка або дружини, або заява про те, що позичальник не перебуває в шлюбі. Банк може попросити надати документи, що підтверджують право власності на нерухомість — квартиру, будинок або землю.

Орієнтовний розрахунок виплат за кредитом готівкою Альфа-Банку в рамках кампанії «Лояльність зростає — платежі зменшуються» для кредиту на 48 місяців на суму 500 тис. грн

-

до 24 місяців

до 24 месяцев

до 36 місяців

до 48 місяців

Виплачена сума з урахуванням переплати, тис. грн

щомісячний платіж, тис. грн

19,485

19,485

19,485

19,485

935,280

щомісячний платіж, тис. грн в разі зниження ставки на 5%

19,485

19,237

19,056

19,056

921,597

Економія

13,683

**Розрахунки Мінфіну за допомогою калькулятора Альфа-Банку. Дані є орієнтовними

Оформити кредит в Альфа-Банку Україна можна онлайн. В цьому випадку заявка подається дистанційно через сайт, мобільний додаток Alfa-Mobile Ukraine або контакт-центр. Якщо банк прийме позитивне рішення, гроші оперативно надійдуть на карту, а документи за вказаною адресою доставить кур'єр. Тобто клієнту не доведеться відвідувати відділення жодного разу.

Заповнення онлайн-форми займає всього кілька хвилин. У ній необхідно вказати суму і термін кредиту, номер мобільного телефону, ПІБ, характер працевлаштування (працівник приватного підприємства, держкомпанії, підприємець, пенсіонер тощо) та ідентифікаційний код.

Кредит готівкою від Альфа-Банку Україна також можна оформити в будь-якому з відділень Укрсоцбанку. Ці дві фінустанови зараз проходять процедуру злиття. Процес підходить до фінальної стадії.

Швидка процедура видачі кредиту вигідно відрізняє кредити Альфа-Банку від більшості пропозицій конкурентів. Весь процес — з моменту заповнення заявки до перерахування грошей на рахунок — займає максимум 59 хвилин. «Якщо інші банки обіцяють за годину тільки надати рішення, то Альфа-Банк в середньому приймає його за 15 хвилин і максимум за 59 хвилин — перераховує гроші на карту клієнта. На практиці ми видаємо кредит готівкою ще швидше», — розповідають в банку. Тобто в гонитві за клієнтом Альфа-Банк випереджає конкурентів в прямому сенсі слова.

Канали погашення кредиту готівкою від Альфа-Банку різноманітні і зручні. Платежі без комісії можна вносити через інтернет-банкінг або мобільний додаток, через термінали і банкомати з функцією внесення готівки. Крім того, за допомогою сервісу Альфа-Погашення внести платіж можна з карти будь-якого банку. Така операція здійснюється безкоштовно, а кошти надходять в банк миттєво. Тому лояльним позичальникам навряд чи варто турбуватися через те, що з технічних причин платіж може затриматися.

Висока максимальна сума кредиту, швидка і проста процедура оформлення, зручні канали погашення і, головне — програма лояльності, роблять пропозицію Альфа-Банку однією з найцікавіших і вигідних на ринку. Так, суму близько 500 тис. грн на сьогодні готові видати лічені банки. Але переплата за кредитом у них, як правило, набагато більше.

У ніші дрібних кредитів, де рівень конкуренції між банками вище, пропозиції Альфа-Банку також виглядають привабливо. Вони входять до числа найменш дорогих і найпростіших в оформленні, що особливо цінують позичальники.

Коментарі - 11

+
0
Aleksandrkredit
Aleksandrkredit
25 березня 2019, 13:59
#
Реклама Альфа Банка?
+
0
arborvitae
arborvitae
25 березня 2019, 17:00
#
От 34% до 63%… Трешь. За эти деньги можно самому банки ремонт сделать. Интересно, будут ли в нашей стране когда-нибудь вменяемые ставки по кредитам и ипотеке.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 березня 2019, 22:41
#
Страна дураков — правильно сказать.
Лучше на свои средства рассчитывать, а если заходить, то только в Овер до 55 дней и все.

Для всего остального есть акции по ипотеке, авто и тд.
+
0
SashkoGop
SashkoGop
26 березня 2019, 7:38
#
55 днів — то без %, далі йде нарахування %% після несплати. Там десь такі ж % будуть як і за кеш.
+
0
mega5
mega5
26 березня 2019, 10:16
#
Я морально не готов платить по кредиту более 2-3% годовых, поэтому кредиты не беру. Не понимаю людей, которые не накопив собственных средств, могут платить 40-60-80% годовых.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
26 березня 2019, 10:26
#
Интересная у Вас мораль, что даже 2-3 годовых не готовы платить. Нужно чтобы гос-во еще доплачивало?

40-60-80 годовых это уровень банков и нормальных фин.компаний. А есть и 100-730% годовых. Вот это — отбитый народ.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 квітня 2019, 23:13
#
AleksandrBank
«40-60-80 годовых это уровень банков и нормальных фин.компаний.»

Брать ресурс под 18% — 20%, а впаривать клиентам под 60% — 80% — и это вы называете нормальным…
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
2 квітня 2019, 9:06
#
Это бизнес. Да это кеш-кредиты.
Но есть и дешевле.

А вот 100-730 годовых — это бред и я бы на законодательном уровне запретил такие ставка, как в Грузии сделали.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 квітня 2019, 11:07
#
Только банкиры и только в банках трёх-пяти-десяти-кратный подъём называют бизнесом.

Если такое происходит в других отраслях — даже банкиры кричат о воровстве и требуют расстрела либо пожизненного с конфискацией, а ведь продать всего в три раза дороже чем сам купил — это обычный бизнес…
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
2 квітня 2019, 14:48
#
Риски беззалогового кредитования как и ранее велики.

Выбор есть, и Вы лукавите, как не платить % вообще. Овер и пользование льготным периодом.

Беззалоговые есть и по 30-40% нормальным клиентам, залоговые 18-30%.

+
0
a b
a b
26 березня 2019, 12:21
#
Не связывайтесь с Альфа-банком — это банк мошенник, они проценты меняют как хотят и когда хотят…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися