Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 березня 2019, 11:29

Visa створює криптовалютний підрозділ — ЗМІ

Платіжна система Visa готується до відкриття крипотовлютного підрозділу. Про це пише «Дело» з посиланням на Smartrecruiters.com.

Платіжна система Visa готується до відкриття крипотовлютного підрозділу.
Фото: informator.news

Як повідомляється, Visa відкрила вакансію на посаду менеджера, який буде відповідати за реалізацію стратегії корпорації з розвитку на ринку криптовалют.

Глава Visa Crypto Team буде спостерігати за передовими технологіями, особливо за проектами з відкритим кодом, а також за впровадженням їх у вирішення корпорації.

У жовтні попереднього року генеральний директор Visa Альфред Келлі говорив, що компанія розпочне працювати з криптовалютою, як тільки це стане мейнстрімом.

За його словами, в короткостроковій і середньостроковій перспективі віртуальні валюти як клас засобів не становлять загрози Visa.

Для того щоб криптовалюти почали конкурувати з традиційною фінансовою системою, їм потрібно позбутися статусу товарів і перекваліфікуватися в платіжні інструменти, вважає він.

До цього фінансовий директор Visa Васант Прахбу в інтерв'ю Financial Times називав криптовалюту «бульбашкою для недосвідчених інвесторів», а сам Келлі заявляв, що така криптовалюта, як Bitcoin — насправді не валюта.

Коментарі - 6

+
0
yarg
yarg
19 березня 2019, 12:06
#
Готовимся к тому, что украденные с карточек деньги будут возвращать «Каннабискоинами» и «Сталинкоинами»?
+
0
Григорий П
Григорий П
19 березня 2019, 13:42
#
Какая им разница под что выпускать карты: виртуальный фиат или криптовалюты
+
0
ototo
ototo
19 березня 2019, 14:46
#
Имеется в виду пока люди платят через систему VISA (по картам). Криптой можно платить напрямую через приложение на Android/iOS. Вот об этом речь, пока всё идет через карту, проблем нет.
+
0
yarg
yarg
19 березня 2019, 17:04
#
Пошли они в дупу. У меня на карточке фиат — и я хочу чтобы там оставался фиат. И не нужно мне вместо него подсовывать «жигули» в виде крипрозасранства.
+
0
ototo
ototo
20 березня 2019, 11:00
#
Кто это вас напугал такими выдумками? Виза говорит что будет работать с криптой как только это станет популярно. Т.е. в дополнение к USD/EUR/UAH… и другим валютным карточным счетам добавят криптовалютные. Будут карты выпускать криптовалютные, но, это когда-то в будущем, когда крипту зарегулируют и ее будут принимать к оплате… так что не так скоро. Но уже где-то на горизонте.
+
0
ototo
ototo
20 березня 2019, 11:03
#
Никто ваш фиат трогать не будет, крипта будет паралельно существовать с фиатом, пока в фиате будет необоходимость
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися